Всеки знае, че ако се погрижи за обзавеждането в дома си ще има много по-качествена почивка и времето прекарано там ще е пълноценно. Специално внимание трябва да се отдели на всекидневната като помещение в което се събират всички, както и мястото където често каним гости. Естествено най-важният елемент от обзавеждането тук е меката мебел и на нея трябва да се отдели най-много време. Диваните са доста голям артикул и не се купуват толкова често, ето защо откриването на правилния е наистина важно. Съвременни модели ще разгледате онлайн в каталога http://venus.bg/. Многообразието впечатлява приятно и със сигурност ще откриете модел, който да ви допада и да отговаря на вашия вкус.

Какви възможности ви дава съвременната мека мебел

Тъй като вкусовете на клиентите са разнообразни имате възможност да избирате между различни разновидности и дизайн. Модерните дивани дават шанс да бъдат използвани по различен начин, тъй като имат и механизъм за разтягане. Меката мебел се дели на няколко основни групи:

ъглов диван
  • Холови гарнитури – елегантни и красиви те се състоят от два или три артикула с различни размери. В случай, че пространството в дневната го позволява това е най-добрият избор, защото обособява уютен кът за почивка;
  • Канапета – могат да бъдат срещнати в различни домове, защото са практични и много лесно се превръща в легло. Не отнемат от свободното пространство и изглеждат красиви на външен вид;
  • Ъглови дивани – най-купуваната мека мебел в момента, защото е изработена в практична г-образна форма, притежава лежанка, разтегателен механизъм и ракла под седалките;
  • Фотьойли и табуретки – те винаги елегантно допълват диваните и допринасят за семейния уют. Комбинирани по подходящ начин ще ви донесат удобство в ежедневието.

Запознайте се с всички модели от продуктовия каталог на Venus.bg. Откриването на подходяща мека мебел изисква креативност и много внимание.

Ключови стъпки за избор на нова мека мебел

След като говорим за артикул с големи габарити естествено е в началото да се съобразим с правилните размери. Интериорът трябва да бъде максимално балансиран и всички неща да са добре съчетани. Ето защо големината на меката мебел трябва да е абсолютно точна, нито твърде голяма нито твърде малка. За целта ви препоръчваме внимателно да измерите пространството където сте решили да инсталирате дивана. Важен момент в покупката е изборът на цвят и тапицерия. Водете се от личния си вкус и усещане. Тук само вие решавате кой цвят ви допада и как желаете да го комбинирате в интериора. Съвременните дамаски са приятни на допир и износоустойчиви, като може да бъдат текстилни или кожени.