Изпращането на международни пратки e отлична възможност за фирми в сферата на търговията да разширят мрежата си от доволни клиенти и да увеличат печалбите. Нужно е обаче да бъдат спазени всички норми и изисквания във връзка с международната търговия и изпращането на куриерски пратки зад граница. Какви са стъпките, които трябва да бъдат спазени?

Подготовка на пратката

Уверете се, че вашите международни пратки са подходящо опаковани и етикетирани. Най-добре е да изберете екологична, лека и устойчива опаковка, която да приляга добре на стоката, която изпращате, за да не се налага да правите допълнително уплътняване. Особено предпочитани в последно време са опаковките от хартия, тъй като лесно се рециклират. Коректното етикетиране също е от определящо значение, за да сте сигурни, че вашите международни пратки ще достигнат до своите адресати.

Избор на доставчик

Договорете се с утвърдена куриерска фирма като  DIREX, която доставя международни пратки до различни дестинации по целия свят. Дайте си сметка, че куриерът всъщност е лицето на вашия бизнес пред крайните клиенти в чужбина. Уверете се, че той ще представи фирмата ви по най-добрия начин и пратката ще бъде доставена в срок и в подходящ вид пред клиента, както и с необходимото отношение. Добре е също куриерската фирма, на която се спрете, за да доставя вашите международни пратки, да поддържа различни методи на разплащане – това е удобство за потребителите, което ще бъде оценено.

Проверете дали всички необходими документи са приложени

Запознайте се подробно с нормативните изисквания във всяка страна, до която смятате да изпращате своите стоки и се съобразете изцяло с тях, за да сте сигурни, че вашите международни пратки няма да бъдат върнати поради несъответствие с нормите. Важно е всяка от пратките да е съпътствана с търговска фактура, в която са упоменати всички детайли по сделката между купувач и продавач, и товарителница, която изпълнява ролята на договор между изпращача и куриерската фирма, която извършва доставката. Не пропускайте да приложите и сертификат за произход на стоката, която изпращате.

Настоявайте за възможност за детайлно проследяване на вашите международни пратки

Дори да работите с утвърдена куриерска фирма, добре е да изпращате вашите международни пратки с опция за проследимост. Тя ще ви гарантира спокойствие, а и ще ви осигури възможност във всеки момент да знаете къде по трасето се намират вашите международни пратки, за да може да отговорите максимално точно, подробно и конкретно при евентуални запитвания от клиенти кога да очакват своята доставка.

Стриктното спазване на сроковете е ключът към успешните доставки на международни пратки

За да не се сблъсквате често с проблема върнати или отказани пратки, обявете точни и реалистични срокове за доставка и следете за стриктното им спазване. Договорете се с надеждна фирма за куриерски услуги, която освен приемливи цени може да ви гарантира и съвестно изпълнение на поетите ангажименти. Доставените навреме международни пратки ще ви спечелят доволни клиенти и ще ви донесат печалба, така че разчитайте на сигурен партньор за осъществяването им.