И децата знаят, че трябва да се хранят с плодове и зеленчуци за да подсилят имунитета си. Но каква всъщност е ролята на имунитета и защо непрекъснато се алармира за това, че трябва оптимално да полагаме грижи за добър имунитет. Всъщност ролята му е съществена, защото този така налаган термин, грижещ се здравето ни е защитната преграда, от която се нуждае организма ни за справяне с бактерии, вируси и редица заболявания. Освен здравословната храна на пазара се предлагат и множество добавки за имунна система. За онези от вас, които са податливи на лесно разболяване, често са под ударите на вирусните инфекции, грипа, настинките е препоръчително да се предприемат такива мерки, които да увеличат защитните сили на организма т.е. да осигурят добър имунитет.

Изграждане на имунитет

Имунитета може да бъде придобит или изграден с времето. Придобития имунитет е този, който се базира на редица фактори и прием на храни, добавки за имунната система, които създадат естествен щит срещу редица болести. Когато децата са още малки те нямат толкова високо нива на защита на организма си и често боледуват. Добавянето на пакет от мултивитамини и минерали в дневното им меню ще се погрижи да изградят имунитета с времето.

Има заболявания, при които след преболедуване хората изграждат имунитет, но има и други, които са циклични и за да не позволим на вирусите да ни атакуват отново са необходими мерки, които да не им позволят да ни съборят и приковат на легло. Разбираемо е, че съжителстваме в своя живот с всякакви вируси и бактерии, но това не означава, че трябва да излизаме навън с предпазен костюм и да сме изцяло покрити с него. Реално имунитета е този, който ни предпазва и ни държи в кондиция да се справяме с всякакви атаки на вредни невидими разбойници, които атакуват непрекъснато човешкото тяло.

Най-добрите добавки за силна имунна система

Има витамини и минерали, които са невероятно ефективни в стратегията ни за подсилване на имунната система. такива са:

имунитет
  • Магнезий;
  • Цинк;
  • Витамин C;
  • Витамини B комплекс;
  • Витамин D и много други.

И тъй като е немислимо да следите кой витамин и минерал кога сте успели да приемете то днес на пазара се предлагат комплексни решения под формата мулти витамини и минерали, които съдържат жизненоважните за имунната система съставки, които да осигурят перфектните защитни сили на организма.

Освен като превенция тези хранителни добавки се препоръчват от лекуващите лекари при протичане на редица заболявания. Включването в рецептата на хранителни добавки за имунитет подпомагат по-леката симптоматика на заболяването и намаляване на агресивното поведение на инфекциите върху редица органи. Ето защо е важно да укрепим здравето си и да не подценяваме силата на добавките, които могат на си го осигурят.

Разбира се, не бива да пропускаме и това, че начина на хранете също оказва сериозно влияние върху нашите имунзащитни способности. Когато човек се храни с балансирана, богата на витамини и минерали храна то това също е форма за ефективно подсилване на имунната система.

Комплексните решения, които се предлагат от онлайн магазин BenePura имат невероятни таланти за да осигурят на цялото семейство сили и защита през месеците, които са типични за простудните и респираторни заболявания. Изберете:

  • БиоМУЛТИМИНЕРАЛИ + Витамин D3;
  • Eхинацея + Калциев, Калиев, Магнезиев, Цинков цитрат и D3;
  • Био Цинк + Витамин C + Витамин D3;
  • Корвирал – Повишаване на резистентността при инфекции и много други.

С колекцията от хранителни добавки за подсилване на имунната система можете да се справите с множеството атаки на вирусните инфекции, които са толкова разпространени през зимните месеци. С грижа за своето здраве и това на цялото семейство изберете колекцията от имунозащитни решения от BenePura.