Можем ли да наречем едни 50 квадрата дом? Би било перфектно ако площта е два пъти по-голяма, нали? Но наистина статистически данни сочат, че масово българите поради недостиг на средства са принудени да купуват по-малки апартаменти, в които да се настанят със семейството си. трудно е да се организира една такава площ особено ако двама възрастни с дете трябва да я делят. Обикновена тази квадратура се дели на обща дневна с кухненски бокс и спалня. Наистина наличието на още една стая ще внесе максимален комфорт на домакинството, но поради стечение на обстоятелствата и оскъдните финансови възможности сме склонни да се задоволим и с това, с което разполагаме към настоящия момент. Но как да обзаведем с подходящите мебели такъв мини апартамент? Това е голямо предизвикателство не само за стопаните на дома, но също така и за интериорните дизайнери. Всъщност при правилно съотношение между отделните детайли и зониране на голямото помещение може да се намери перфектното решение за организиране дори на тази мини площ.

мебели

Ако спалнята обособите като детска стая, а дневната от 30 квадрата разделите на отделни зони то наистина ще съумеете доста ефективно да оползотворите пространството. Съветите на интериорните дизайнери е да не се впускате в твърде големи като размери мебели. Кухненската зона нека бъде позиционирана в ъглова форма като по този начин ще можете да ползвате повече пространство и освен тона нищо няма да ви липсва. Трапезарията е основен елемент в дома и характерно за нея е, че е препоръчително да е в непосредствена близост до кухненския бокс. Ако пространството е прекалено малко то идеите на интериорните експерти е да приспособите плот и около него да разположите столове за хранене. Със сигурност това няма да е най-удобната и голяма маса, на която да каните и много гости, но пък се оказва изключително практично решение за малкото ви жилище. Все пак търсим ефективност и практичност, а не начин да каним роднини и приятели всяка вечер у дома си.

Тези две зони няма да отнемат повече от 10-15 квадрата от общата площ на дневната. Остава ви пространство, което да аранжирате като холен кът и място за спане на родителите. тук вариантите са два. Въпрос на индивидуална преценка е дали ще разделите това пространство и ще обособите мини спалня за вас и партньора ви, или пък ще ползвате разтегателен диван. Безспорно по-ефективното и удобно решение е да се обособи отделен кът за сън и почивка, но това със сигурност би било доста разходомко. Не е изключено да се направи преграда, с която съвсем формално да бъде обособена тази зона, но отново е добре да споделите идеите си с интериорен дизайнер, който да предложи по-добро и максимално правилно решение. Колкото и странно да звучи имайте предвид, че не малка част от българите ползват разтегателен диван за спане. Вероятно се досещате за причините за това – именно липсата на достатъчно пространство. Това е също така пък причина тези мебели да са толкова търсени и изискванията на клиентите да са максимално високи по отношение на предоставянето на комфорт и удобство.

малка кухня

Действително се изисква сериозно въображение да се намерят идеалните мебели за жилище от 50 квадратни метра, но пък не е невъзможно да се оптимизира една такава площ и да се намери интериорно решение, което да удовлетвори всички членове на домакинството. Няма как да се пренебрегне факта, че децата е добре да разполагат със самостоятелно помещение, но ако децата са две, а квадратурата продължава да е 50 квадрата? Наистина е сложно, но не и невъзможно да се намери перфектното обзавеждане. Днес на пазара се предлагат доста иновативни легла на две нива и ето, че децата могат да бъдат не само самостоятелни, но и всяко от тях да си има лично местенце за спокоен сън и почивка. Мебелните идеи са изключително много и е въпрос на желание, виждане и финансова възможност да се намери най-правилния начин за това обзавеждането да е компактно, целенасочено и удобно за домакинството. Не бива да превръщаме дома в бункер, а наистина е правилно да направим така, че той да е нашето спокойно кътче, в което се усеща топлина, любов, безопасност. А избора на мебели наистина е решаващ момент и за да можем да сме удовлетворени дори от 50 квадрата площ то е важно да ги изберем с внимание и  при необходимост със съвети от специалисти и интериорни консултанти.

Малко или голямо едно жилище се нуждае от правилен подход за обзавеждане. Но не само естетиката е детайла, който гоним. Синхрон между отделните компоненти, създаването на атмосфера, която наистина с удоволствие ще наречем свой дом е момента, който очакваме да видим с отварянето на входната врата. Днес не е трудно да обзаведем 50 или 100 квадрата. Важно е да имаме достатъчно идеи, мотивация и да се доверим на производител, който може да ни помогне за създаването на перфектната домашна среда. А българското мебелно производство се слави като наистина качествено, така че имаме отправна точка, от която да тръгнем за да осъществим интериорните си замисли.

Характерно за съвременното обзавеждане е това, че с вариантите, които ни се предлагат в Интернет пространството и онлайн магазините можем да си спестим страшно много време и освен това да намерим идеалното ценово съотношение. За целта си определете бюджет и съобразно тази отправна точка можете да намерите най-верния и лесен начин да направите дори 50-те квадрата супер практично и красиво мебелирани. Антре, спален комплект за детска стая, кухненско обзавеждане, диван, секция и още основни мебели можете да закупите без да се налага да правите обиколки по магазините. Онлайн предложенията са достатъчно ефективни и ще ви спестят страшно много от ресурсите, които винаги са в недостиг – време и пари. Мебели за дома, за офиса, мебели за хотела  – време е за щурм във виртуалното пространство, където изобилието от продукти ще ви изненадат със своята адаптивност, невероятен външен вид и функционалност. За обзавеждане на ново жилище или пък преобзавеждане и подмяна на захабените мебели с нови, винаги имате решение, което да пасне на индивидуалните ви потребности и изисквания.

Update: Можете да видите нашата статия за професионално почистване на вашият дом. Смятаме, че ще ви е изключително полезна.

Поздрави!