Почти във всеки голям град у нас вече има центрове, в които пациентите могат да се подложат на хипербарна оксигенация. Какво всъщност представлява този термин? Касае се за така популярното лечение с кислород, при което се провежда контролирана терапия за насищане на организма със 100 % концентриран кислород, подаван под налягане. Може би смятате, че въздухът, който дишате е достатъчно наситен и не е необходимо провеждането на такъв терапевтичен сеанс. Да, за повечето хора това е нормален процес, но при наличие на конкретни заболявания и проточване на възстановителния процес понякога се налага да бъдат предприети сериозни мерки, които са пряко свързани с установяване на конкретни действия. Днес ще ви запознаем с лечение с кислород в барокамера в Стара Загора, където можете да се възползвате т тази иновативна терапия.

Малко информация за барокамерата

Съоръжението, в което се провежда процедурата е известно като барокамера. Интересно е да бъде сравнена тази капсула с мини подводница. Наистина за много деца, които провеждат такива терапевтични сеанси е истинско забавление този тип терапия.

Барокамерата представлява високотехнологично съоръжени, в което може да бъде проведена терапия за няколко души едновременно. Интериора е изключително приятен и уютен. Пациентите се настаняват на удобни седалки, към които има прикачени маски, през които тече чистия кислород и се вдишва. Знаете ли, че можете да прекарате много приятни моменти докато тече терапията в барокамерата, защото по време на сеанса можете:

  • Да гледате филм на специален екран;
  • Да четете книга;
  • Да си почивате;
  • Да се отпуснете и релаксирате.

За пациентите в барокамерата се предлагат отлични условия. Те могат да пият вода по време на сеанса и освен това при нужда да излязат от барокамерата.

Същност на лечението с кислород

 барокамера

Ролята на този терапевтичен метод за лечение се отнася до ускоряване на възстановителните процеси при определени заболявания. Изключително благоприятно въздействие оказват тези лечебни терапии при заболявания като:

  • Деменция и Ацхаймер;
  • Сърдечни заболявания и такива на кръвоносните съдове;
  • При зарастване на рани от изгаряния;
  • При стомашно-чревни проблеми;
  • Неправилно функциониране на половата система и други.

Със сигурност лечението с кислород в барокамера е водещ метод, който се приема като напълно безопасен и контролиран от лекарски екип. Това, което е характерно за способа за лечение е, че освен подпомагащ оздравяването се повишават и имунозащитните сили на организма. Кислородът е важен за живота на земята, а концентрирания му прием подпомага тъканите и клетките да се възстановят и регенерират. В центъра в Стара Загора можете да заявите час за преглед и да преминете съобразно състоянието си курс на лечение.