Изборът на обзавеждане за банята никога не е бил лесен, макар погледнато отстрани да изглежда така. Пространството е изключително малко и трябва да бъде декорирано по начин който ни харесва, но в същото време е и достатъчно практичен. Днес ще поговорим малко повече за това, как да изберете някоя от красивите и модерни мивки предлагани онлайн в Bogdanmebel.com. Преди да се спрете на конкретен модел е хубаво да научите подробности за новите видове и тяхното приложение в ежедневието. Съществуват и различни характеристики, по които може да изберете по-лесно подходящо оборудване.

От какви модели мивки може да изберем?

Обзавеждането в банята е много важно, за това как ще се чувстваме и дали ще ни е достатъчно удобно. Има най-различни модели мивки, защото и потребителите имат различни идеи за това, как да организират интериора. Ще ви представям някои от най-популярните, които със сигурност ще ви допаднат и ще ви помогна да създадете уютна обстановка:

  • стенна – тези варианти нямат нужда от допълнителни плотове или шкафове. Както говори и самото име се монтират директно на стената. Достъпни са като цена и придават на помещението семпъл и елегантен вид. Тъй като подът остава свободен, дори и малкото помещение ще изглежда просторно. Отдолу няма да има шкаф, ще ви е нужно и място, за да подреждате козметиката си като в случая може да използвате горен такъв с огледала;
  • мивка върху плот – монтират се върху предварително оформен пиедестал или повърхност. Бихме казали, че са едни от най-модерните и предпочитани. Тук хубаво е, че не сте ограничени от формата на модела и тя може да бъде най-разнообразна – кръгла, правоъгълна, квадратна или тип купа. Благодарение на начина на монтаж, може да изберете и много разнообразни смесители;
  • мивка за вграждане – мога да бъдат два вида за горно и долно вграждане. Тези за горно вграждане могат да се поставят върху всякакъв вид повърхност. Предлагат се в красиви, изчистени и елегантни форми. Моделите за долно вграждане са по-лесни за поддръжка и подходящи за семейната баня. Имайте предвид, че тук обработката на плота трябва да бъде много по-прецизна и особено вътрешният ръб, където ще бъде поставена самата мивка;
  • мивка със шкаф – получавате в комбинация и долен шкаф, в който да подреждате различни принадлежности, препарати или други неща. Може да избирате изработката на самата мебел да е в различни материали, за да комбинирате по-лесно обзавеждането на цялата баня. Много харесвани и практични, едни от най-купуваните от днес.

Разгледайте огромния асортимент на магазин Bogdanmebel.com и преценете кой вариант е най-подходящ за вашата баня.

Как да изберем нов модел спрямо материала на изработка?

Основно качеството на един продукт се определя от това, какви материали влизат в неговата изработка. Външният дизайн и естетика могат да останат на второ място, защото когато купувате нова мивка най-важното, което ви интересува трябва да бъде начинът по който тя е изработена. Използваните най-често материали днес са:

  • порцелан – произвежда се сходно с фаянса. Показателите му като качество са много по-добри, но неговата цена е висока;
  • фаянс – основата е глинена, след това минава обработка в специални пещи, за да придобие крайния си завършен вид. Фаянсът е стандартен материал за изработка на санитарни изделия и винаги изглежда много добре в бяла цвят;
  • композитен материал – представлява смес от минерали и смоли. Като естетична стойност се доближава много до фаянса, но с тази положителна разлика, че може да се изработи в най-различни цветове. Това днес е много търсен ефект, защото хората започнаха да правят по цветни и открояващи се бани.

При избор на нова мивка е важно да се съобразите и с бюджета, който сте предвидили, тъй като моделите от различните материали имат и различна цена.

Защо да поръчаме от интернет магазин?

Днес при интернет търговците бихте могли да разгледате различни модели от различни производители. На спокойствие може да прецените какъв дизайн предпочитате да бъде вашата баня и как да я обзаведете най-добре. Цените са повече от приемливи, а онлайн търговците често предлагат и допълнителни промоции. Доставката се извършва от магазина във възможно най-кратък срок.