Още при строителството на една сграда е от първостепенно значение да се обмислят вариантите за нейното отопление. Къща, апартамент или друг тип обитаеми площи имат нужда от ефективност и рентабилност при поемане на ангажимент за осигуряване на оптимална температура за зимните месеци. Днес ще акцентираме именно на отоплението и ще отговорим на един от най-задаваните въпроси, а именно: „Кой вид отопление ще ти излезе най-изгодно, независимо дали живеем в еднофамилна къща край София или пък в някой от най-заселените квартали?“.

Климатик или парно – анализ на цените на отоплителния сезон

Идеята на това да си направим много добре сметката е да превърнем зимните разходи в максимално поносими. Едно е да се плаща ток през най-студените месеци в рамките на 180-300 лв., а по съвсем друг начин ще изглеждат нещата ако електричеството е около 60 лв., а парното отопление 50 лв. и ако си мислите, че такива разходи няма то явно не сте ползвали цялостна система от радиатори, захранвани от газ, ТЕЦ или друг тип локална енергия. Именно това налага още в строителния и проектантски процес в част „отопление“ на сградите да се предвидят и монтирането на радиатори.

Всъщност това при много строители се приема като екстра, която привлича клиенти. А в София се оказва не малък процента на клиентите, които залагат на парното като ефективен момент, който да им гарантира добре отоплен дом и не толкова фрапантни разходи за ток през зимните месеци.

Климатичните инсталации са една добра алтернатива, тъй като освен за отопление те се ползват и за охлаждане, но електричеството, от което те се нуждаят наистина през зимния сезон е главозамайващо. Освен това климатиците не са много удачен вариант за хора, които имат мигрена и други заболявания заради циркулацията на въздуха и завихрянето, което се получава. Това всъщност е още една предпоставка да помислите за монтаж на радиатори като инвестиция, която бързо се изплаща във времето, а освен това влияе благоприятно и на вашето здраве.

Колко ще ни струва изграждането на система от радиатори

Ако новозакупеното жилище не разполага с отоплителна инсталация от радиатори то това не означава, че трябва да се откажете от този тип отопление. За монтаж на радиатори цени в София можете да се доверите на ВиК Хелп – експертите, които в кратки срокове и на супер цени ще оборудват и вашия дом с най-новите и модерни радиатори, доказали своите високо топлопроводими качества.

Алуминиевите радиатори са сред приоритетните за монтаж от ВиК Хелп София, а причините са в не само в бързината, с която всяка стая ще получи нужната доза топлина, но и:

монтаж на радиатори
  • Ще се гарантира елегантния и дискретен стайниг на помещенията. Алуминиевите радиатори са толкова свежи и иновативни, тъй като са миниатюрни панелни решения, които се адаптират по най-съвършения начин към всяко пространство;
  • Икономичност. Сметките за отопление още през първата година ще спаднат с над 20 %, което е едно доста добро начало, нали! Самите алуминиеви радиатори са не просто елегантния завършек за вашия дом, а същевременно разполагат с много висока топлопроводимост, която позволява бързо да достигнете желаната температура;
  • Контрол върху топлината. От ВиК Хелп София извършват предварително замерване на пространството във всяка домашна зона. Определено е важно да се вземат предвид и най-дребните детайли при изграждането и монтажа на инсталацията с оглед на това да се постигне оптимално рентабилен ефект;
  • Най-добри цени за услугата „монтаж на радиатори“. С ВиК Хелп София няма да сгрешите, тъй като професионалния екип предлага на клиентите си най-добрите оферти, поносими и с гаранции за дългогодишна, безпроблемна експлоатация.

Спестете пари и инвестирайте правилно в отоплението на жилището си в София! изберете експертите по монтаж на радиатори и изграждане на отоплителни системи ВиК Хелп, защото на пазара нямо по-добри цени от техните.