Обзавеждането на дома в няколко лесни стъпки е абсолютно възможно. С продуктовия каталог на Мебели АРЕНА сега можете да изпълните своята мечта за уют, естетика, комфорт и функционалност. В днешното четиво ще ви запознаем с гамата решения, които ще подпомогнат организацията на вещите ви. Навярно се досетихте, че ще си говорим за гардеробите и техния подбор. По-добре е да са големи за да събират всякакви вещи. Други потребители обаче държат на компактните размери, тъй като по този начин ще успеят да си осигурят и достатъчно свободно пространство. Коя всъщност е правилната формула за обзавеждане с гардероб? Отговорите ви очакват в следващите редове.

Определяне на размера

Принципите, които се прилагат индивидуално за подбора на гардероби имат пряко отношение върху организацията и оптимизацията на пространството в дома. Без гардероб е немислимо да се обзаведе практичен и удобен дом и именно поради това е решаващо да се вземат сериозни мерки, които се отнасят до това инвестицията да е напълно разумна и удовлетворяваща.

Размерите са в основата на това изделието да може да:

  • Намери точното си местоположение в дома;
  • Да се впише в квадратурата;
  • Да осигури оптимален обем за съхранение на различни вещи и пособия;
  • Осигури ефективно обзавеждане, съобразено с ежедневните нужди на домакинствата.

Малък или голям? Въпрос на гледна точка, налична площ както и брой вещи, които следва да бъдат прибрани в гардероба. Персонализирането на елементите има съществен принос за това да се  осигури наистина отлична и удобна атмосфера, в която ще се чувствате превъзходно и удобно.

Видове

гардероб

Трудностите, които можете да срещнете при избора на нов гардероб от Мебели АРЕНА често се отнасят до това да се фокусирате не само върху размерите, но и видовото разнообразие, което се предлага  търговската мрежа. Що се отнася до класификацията при този съществен мебелен елемент е добре да имате предвид, че разграничаването по видове се отнася до следните технически особености:

  • Брой на крилата. С едно, две, три, четири или повече крила предпочитате да бъде новия ви гардероб;
  • Отваряемост на вратите. Двата основни метода са чрез панти за стандартно отваряне на крилата и чрез плъзгащ се механизъм;
  • Функции. Дали е възможно поставяне на надстройка, разполага ли с механизми за улесняване прибирането на вещи и други;
  • Цена. Универсални, базови, стандартни, дизайнерски или по поръчка;
  • Материали за изработка и други.

От изброените детайли зависи вида на избрания от вас модел. Какъв би бил идеалния зависи от личната ви нагласа и осигуряване на перфектното оптимизиране и обзавеждане на домашното пространство.