Много популярна услуга сред домакинствата е прането на меки подови настилки. Използването на мокети, килими и пътеки за да осигурите уют и комфорт в дома си от своя страна изисква специално отношение. То се отнася до почистването и поддръжката. Задължително е преди изобщо да решите да закупите такива настилки да сте наясно с факта, че те не само ще се цапат по-лесно, но и налагат използването на професионална услуга, благодарение на която до можете да си осигурите чистота. На https://euroclear.bg/home-02-2-4/ можете да се запознаете с подробностите, които се отнасят до тази услуга и да се фокусирате върху крайната цел, а именно способите за осигуряване на перфектно почистени мокети, килими и други.

Защо изискват повече внимание

Сигурно си мислите, че след като се използват в домашни условия то това не би било особено трудоемко за очистване. Но всъщност ще се изненадате колко много прах и нечистотии са натрупват в дълбочина и са причина за поява на алергии и респираторни заболявания.

Внимание и то професионално изискват гамата подови настилки независимо от това, че се използват у дома. Микроскопичните власинки задържат невидими с просто око замърсители, които са причина за:

  • Повечето прах, която се натрупва по мебелите;
  • Затруднено дишане;
  • Кихане и алергии, сълзене на очите и други.

Сериозно основание имате да се запознаете с професионалните услуги, тъй като именно по този начин бихте се погрижили за осигуряването на една здравословна и комфортна среда за живот в дома си. А настилките не само, че няма да бълват огромно количество прах, когато вървите по тях, а освен това ще ухаят приятно и свежо.

Как протича почистването на меките подови настилки

прахосмукачка

Всеки тип настилка от вида на килими, мокети, пътеки и други си имат своите особености. Обикновено това, което извършват домакините е почистване с прахосмукачка. Реално е недостатъчен този метод, тъй като уреда извлича праха, който е на повърхността.

Прилагането на професионално почистване е приоритетно поради факта, че поддръжката е в дълбочина и мръсотията се извлича от цялата тъкан както на повърхността така и там където обикновена прахосмукачка не би могла да съдейства в процеса. Експертите използват различни способи според това какъв е типа на меката материя както и интензитета на замърсяването. Но основните действия преминават през:

  • Прахосмучене с мощна машина;
  • Изтупване;
  • Повторен процес на прахосмучене;
  • Третиране ръчно на засъхнали петна;
  • Машинно пране;
  • Дезинфекция с пара и ароматизиране;
  • Подсушаване.

Това ще гарантира 100 % чисти повърхности, които ще бъде истинско удоволствие да използвате в дома си. Килимите, пътеките и мокета ще ухаят приятно и свежо, ще са предпоставка за осигуряване на безупречна здравословна среда.