Не е случайно, че едни от най-предпочитаните дестинации са екзотичните. Когато в нашата част на света е зима, има много страни където времето е топло и слънчево. Там може да се наслаждавате на прекрасни плажове, вкусна прясна храна, релакс и различни видове забавления. Много хора разглеждат оферти за почивки на малдивите – https://travelessence.eu и са решили именно там да прекарат следващата си ваканция. Страната се състои от множество малки острови, обединени в 26 големи атола. Повечето хора обичащи пътешествията се насочват към Малдивите заради прекрасните сини води на океана и безкрайните бели пясъчни ивици. Тук имате възможност да видите още много неща и да преживеете истинско приключение.

Какви са причините да организираме почивката си на Малдивите?

Кристално чистите води на океана и прекрасните коралови рифове не са единствените причини, които ще ви накарат да насочите поглед към Малдивите. Известната островна държава в Индийския океан има богати културни традиции и исторически обекти, които може да разгледате и да научите подробности за живота на местните в миналото и сега. Ще ви представим няколко причини да изберете Малдивите за място на следващата си почивка:

плаж
  • едно романтично преживяване – не е случаен фактът, че тук много хора решават да прекарат медения си месец. Атмосферата е изключително спокойна и хармонична, предразполага към релакс и романтика. Всеки ден от престоя си ще се събуждате заобиколени от красивата и екзотична природа на Малдивите. Палмите са навсякъде около вас, тюркоазените води на океана  ви привличат, а палмите създават така необходимата сянка;
  • имате възможност да се гмуркате и да опознаете морския свят – едно от най-популярните места в света за гмуркане и шнорхелинг. Водния свят е изключително богат на обитатели и цветове. Плуването сред красивите и екзотични морски създания и  рифовете ще ви оставят прекрасни впечатления и спомени от един различен и вълнуващ свят;
  • луксозни курорти – още с пристигането за вашата екзотична почивка ще бъдете посрещнати по специален начин. Хотелските комплекси предлагат много лукс и невероятни СПА преживявания. Храната е свежа като се набляга на плодовете и морските дарове. Всичко около вас говори за висока класа и лукс, за да се насладите на един незабравим престой в далечната и различна страна. Всяка сутрин ще се събуждате с гледка към безкрайния океан и ще си отдъхнете от забързаното ежедневие.

Ако досега сте пропускали тази дестинация е време да се възползвате от актуалните оферти на туроператорите и да се насладите на невероятна почивка, казват от Travelessence.eu.

Каква информация ни е необходима преди пътуването до Малдивите?

Преди да заминете на почивка толкова далеч, е добре да имате малко повече информация за страната, която ще посетите.  Всичко може да научите от интернет или като разговаряте със служителя на туроператорската агенция. Ще ви помогнем с малко конкретни препоръки. Малдивите се намират на екватора и поради тази причина температурите са постоянно приятни и не падат под 25 градуса. Това е причината в багажа за почивката да приготвите тънки и леки дрехи по възможност памучни, които ще ви създадат необходимия комфорт за разходки и приятно прекарване на времето.

Тук преобладават два сезона сух през зимата и дъждовен през лятото. В зависимост от това може да планирате почивката си на Малдивите в по-благоприятния за туристите момент, а именно сухия сезон. Електричеството на Малдивите е между 110 и 220 волта, затова е препоръчително да сте си подготвили адаптер. Хубаво е да знаете, че за страната не ви е необходима виза. Такава се издава на място на всеки турист и е с валидност 30 дни.

Кога да заминем на почивка на Малдивите?

Хората, които предпочитат по-горещото време и искат да прекарат почивката си препичайки се на плажа, е добре да пътуват в месеците между декември и април. Тогава е по-малко вероятно да има валежи и ще забележите, че курортите са пълни, а офертите с малко по-висока цена. Сухият сезон е предпочитан от всички и това е причината понякога дори да няма места за съответните месеци.

Празниците около Нова година също са много натоварени, тъй като се отбелязват много пищно. Хората искат да се забавляват на някое различно екзотично и топло място. През останалите месеци е възможно да има повече облаци и дъждове, но ако обичате спокойствието и не искате да има прекалено много хора може да пътувате и тогава.

Какви са предимствата на организираните с туроператор екскурзии?

Професионалните фирми предлагат много добри и изгодни пакети за посещение на различни екзотични дестинации. Няма нужда сами да организирате екскурзията си след като може да получите много повече удобства и преференции, когато работите с туроператор.

Всичко свързано с почивката ще бъде организирано много стриктно, ще имате самолетен билет ще сте настанени в хубав и реномиран хотел и най-важното през целия престой ще имате екскурзовод към когото да се обръщате при необходимост от информация или някакъв друг проблем. Много често предлаганите от туристическите компании пакети са в пъти по-изгодни, отколкото ако сами резервирате билетите и хотелите по вашия престой. Щом отидете на почивка с организирана група ще създадете много нови приятелства. Ще ви бъде наистина забавно, защото всички хора са настроени положително да си прекарат добре и да разгледат максимално много интересни забележителности на Малдивите.