Сънят е основна предпоставка за това да се чувстваме отпочинали и бодри, затова и артикулите, които ни помагат той да бъде добър, е важно да са добре подбрани. Сигурно първото за което всеки се сеща е матракът, но не само той определя качествения сън. Може да сме избрали най-добрия модел и пак да се събуждаме в лошо настроение и с болки във врата. Тук е моментът да споменем различните модели възглавници като атрибут, който ще ни даде необходимия комфорт, стига да е избран в съответствие с личните ни критерии за удобство. Ако искате да намерите най-добрите и качествени варианти може да ги потърсите онлайн в сайта на Memo.bg.

Как да изберем нова възглавница според нейния пълнеж

Моделите, които основно се предлагат днес могат да бъдат категоризирани като обикновени и анатомични. Класическите нямат определена форма, но предлагат удобство, тъй като могат да бъдат посрещнати с различна степен на твърдост. Не са много удачен избор за хората, които спят на една страна, но тези спящи по корем ще ги оценят високо. От друга страна анатомичните следват извивките на шията и главата, за да осигурят перфектна опора. Ако сме се насочили към определен вариант, може да го изберем в зависимост от материала от който е изработен:

възглавница
  • От пух – преди време това е бил най-използваният материал и по-конкретно гъшият пух. Днес също продължава да бъде избиран, тъй като направените от него възглавници са леки и меки. Осигурява добра опора, а също така добре усвоява и влагата. Минуса тук е, че материалът не е хипоалергенен и не е подходящ за хора с алергии;
  • Пълнеж от полиестер – този вид възглавници са с по-ниска цена, но и не толкова високо качество. Първоначално те са удобни и меки, много бързо се деформират и трябва да бъдат подменени;
  • От латекс – този вид се характеризира с това, че е малко по-твърд, но предлага достатъчно удобство по време на сън. Не се деформират и осигуряват добра опора за врата и шията. Тези възглавници са естествени и едни от най-екологичните;
  • Изработени от мемори пяна – продуктите станаха невероятно популярни през последните години, заради своите качества да приемат формата и позата на сън. Те разпределят равномерно тежестта по повърхността си и са хипоалергенни;
  • Декоративни – освен за спане възглавници се използват като красив и комфортен декоративен аксесоар. Може да ги поставим на дивана или на фотьойла, има и такива, които са изработени да осигурява добра опора, ако пътуваме или модели за бременни;
  • С бамбукови нишки – съдържат в себе си антиалергични компоненти, които не позволяват развитието на бактерии. Имат и отлични термо регулиращи свойства.

Виждате колко огромно е разнообразието от модели. За да изберете правилен за вас, трябва добре да прецените какво точно очаквате и как бихте се чувствали най-удобно. От онлайн магазин Memo.bg предлагат да разгледате възможностите подробно.

Защо е важна и позата на сън

Това винаги е ключов критерий щом търсим продукти за спалнята. Ако предпочитате да спите на една страна, трябва да изберете по-твърда и висока възглавница. По този начин тя ще поддържа главата подравнена с гърба. В случай че спите по гръб, моделът трябва да бъде средно мек и не много висок. Препоръчваме ви ортопедичните възглавници с мемори пяна.

Хората, които спят по корем е най-добре да го правят на мек и нисък модел. Предлагаме такава с пълнеж от пух, дунапрен или памук.

Причини да поръчаме онлайн

Вече правим различни покупки през интернет магазините, затова не е изненада, че ще ви предложим да инвестирате в качествена и добре изработена възглавница, като я поръчате онлайн.

Виртуалните търговци са представили богато разнообразие от модели и различни производители, за да откриете именно варианта, който ще бъде най-удобен за вас. Разгледайте видовете и се запознайте подробно с техните специфични характеристики. Купете онлайн и си гарантирайте, здраве и спокойствие.