Хубаво е човек да застрахова жилището си. Но това е вид превенция, че потенциалните разходи ще бъдат покрити от застрахователя, а основните грижи и тревоги няма как да си ги спестим. ВиК проблемите са част от ежедневните неволи, с които се сблъскваме и определено настъпи ли момент да търсим водопроводчик може да се окажем в доста неизгодна позиция. Водопроводчик или фирма, специализирана в сектора с ВиК услугите? Ако трябва да сме конкретни то наистина отговора е в това какво е конкретното естество на проблема, който трябва да бъде разрешен. Така, че при нужда от монтаж на пералня или смяна на кран можете да ползвате ВиК специалист с общи познания, но при нужда от квалифицирана намеса и смяна ВиК щрангове в жилищна сграда вече е необходима намесата на екип от професионалисти.

Щранговете – кога се налага ремонт

Щранговете са пътната инфраструктура на водата. Те са трасето, по което тя се предвижва и затова е от важно значение какво е тяхното състояние. Всеки знае, че в сградата има два типа щрангове:

 • Вертикални, които помагат на водата за битови нужди да се изкачи до съответния етаж и
 • Хоризонтални, които водят водата до отделните жилища.

Независимо от кой тип са щранговете и каква е тяхната роля в експлоатирането на ВиК системата в процеса на тяхното използване са възможни възникване на аварии, които най-често са свързани със спукване на тръби. Неизбежни са ремонти при остарели, силно корозирали щрагове, спукани и дефектни, тъй като те не само водят до сериозни загуби на вода, но освен това могат да предизвикат сериозни проблеми и щети, които да ни струват скъпо и дори да имаме застраховка отново няма как да си спестим множеството главоболия.

щрангове

Неврите няма как елиминираме, но пък можем да ви предложим висококвалифициран екип, който умела, професионално и сигурно да се справи с вашите проблемни щрангове. За целта можете да се запознаете с https://vikhelp.com/smiana-na-shtrangove/ и да заявите час за оглед.

Основни етапи при смяната на щранговете в жилищните сгради

Дори за вас щранговете да са просто тръби, които следва да бъдат сменени с нови имайте предвид, че си има специфика и професионална компетентност, които да се вложат при отстраняването на аварията. А етапите образно са следните:

 • Извършване на оглед от професионалист за установяване на нивото на проблема;
 • Вземане на решение за цялостно или частично отстраняване на дефектиралите  щрангове;
 • При сериозни аварии се съставя план за действие, поради това, че се налага спиране на водоподаването към жилищата за по-продължителен период;
 • Изготвяне на оферта и график за изпълнение на ремонтните дейности;
 • Избор на устойчиви и висококачествени материали за смяна на дефектиралите;
 • Демонтаж на щранговете, които имат нужда от подмяна;
 • Монтаж на нови щрангове;
 • Укрепване и почистване;
 • Тестване на системата;
 • Изготвяне на протокол с гаранции за качество на материалите и извършения труд.

Долу горе в такъв ред преминава смяната на щранговете като от ВиК Хелп акцентират върху гаранционните срокове, тъй като те а от съществено значение за това клиентите да останат максимално удовлетворени и спокойни, че години няма да им се налага да инвестират в ремонтни дейности по водопроводната инсталация.

В заключение

Щранговете наистина са изключително важни не само за всяко едно домакинство, но и като цяло за жилищните кооперации и блокове. В това се крие потребността при нужда от квалифицирана услуга да се наемат не отделни майстори, а фирми, които да са коректни в изпълнение на своите гаранционни срокове, да работят съвестно и отговорно. С водата не бива да си правите експерименти, тъй като дори със застраховка на дома ремонтните работи по отстраняване дефектите по щранговете са неизбежни. Потърсете vikhelp.com и решете проблема възможно най-качествено.