Всеки от нас притежава смартфон на който разчита много в ежедневието. Тези модерни устройства трябва да бъдат периодично презареждани, тъй като поради множеството си функции изразходват доста заряд. В момента голяма популярност добиха така наречените безжични зарядни. Те са измислени най-вече, за да ни предоставят удобство и да можем спокойно да оставим телефона си да се зарежда без да се нуждаем от кабели. Разнообразието от модели което ще откриете в търговската мрежа е също толкова голямо колкото и това на самите телефони. За да бъдете максимално доволни от покупката и тя да ви е полезна ви предлагаме да разгледате артикулите в сайта на Moven.bg.

Как да изберем качествен модел

За да използвате подобен артикул е важно телефонът ви да поддържа безжично Qi зареждане. Важно е да сте наясно как смятате да използвате устройството. Дали ще презареждате телефона си в колата докато пътувате, на работното си място или у дома преди да излезете за работа. За избора на подходящо безжично зарядно трябва да се вземат предвид ключовите аспекти:

зарядно
  • Мощността трябва да е на първо място – в момента при този клас продукти ще откриете 5W,7,5W, 10W, 15W. Важно е да търсите оригинална техника която ще бъде съвместима с вашия смартфон;
  • Дизайнът – тук разнообразието е наистина огромно, ако разглеждаме артикулите от функционална и визуална гледна точка. Каква визия ще ви допадне зависи най-вече от личния ви вкус, но също така трябва да се съобразите и къде смятате да поставяте безжичното зарядно за да пасне най-точно;
  • Функционалности – ще намерите варианти които са на стойка, тя би държава телефона под ъгъл, за да виждате лесно екрана. Има и комбинирани които могат да бъдат както със стойка така и с подложка. Интересна функционалност при определени модели е, че те могат да са вградени в нощната лампа или будилника като разполагат с usb изходи;
  • Марката – предимство е ако купите безжично зарядно от същия производител като телефона ви. Belkin произвеждат висококачествени варианти с мощности за бързо зареждане.

Преди да купите подобна техника се запознайте с характеристиките, които са ясно описани в онлайн магазин Moven.bg под всеки модел.

Как работят безжичните зарядни

Необходимо е да поставите телефона на точно определено място и позиция върху уреда, за да бъде зареждането правилно. При тези артикули имаме прехвърляне на енергия от безжичното зарядното към приемник в задната част на телефона чрез електромагнитна индукция. Създава се редуващо се електромагнитно поле, което телефонът преобразува обратно в електричество, за да бъде заредена батерията.