Абсорбатор или аспиратор? Каква е разликата между тези два основни за кухнята уреди? Мнозина не правят разлика и за тях това са просто понятия, но всъщност има съществени причини да помислите преди да заложите на единия или другия електроуред. Основния приоритет, който се оказва водещ за клиентите е това уреда да е с опция за вграждане. Така се пести пространство, а освен това кухнята придобива по-елегантен и стилен вид. Но все пак… кой да изберем – аспиратора или абсорбатора за вграждане?

Мултифункционалното решение за кухнята

Да изясним на първо място какви са функциите на едните и другите представители от категорията. Аспираторите са електроуредите, които всмукват въздуха и така успяват да намалят миризмата и парата при процеса на готвене. Абсорбатори за вграждане са една идея по-приемливи и то не само заради това, имат същата роля като аспираторите, но при тях са предвидени циркулационни и пречистващи въздуха способности, които реално елиминират остатъчните миризми. А за домакинства, в които кухнята е част от дневна и хол е определящо да се сведат до минимум ароматите и мазнините, както и влагата причинена от парата при кулинарния процес.

вграден абсорбатор

На пръв поглед дребна подробност, но пък оказваща невероятна ефективност в борбата с миризмите в кухнята. Ако аспиратора само върти въздуха то абсорбатора поглъща и с помощта на филтрите не позволява мотора да връща миризмите обратно в помещението, а вкарва свеж и пречистен въздух. вградените абсорбатори са висок клас домакински уреди, които са с доказани качества и ефективност. С тази техника си гарантирате:

  • Свежест и приятно ухание;
  • Улавяне на миризмите, влагата  и мазнините от мощните мотори в зависимост от капацитета на уреда;
  • Удивителна, елегантност и естетичност, дължаща се на дискретността на моделите за вграждане.

Със сигурност всяка домакиня би се радвала да разполага с абсорбатор, който да работи на обороти, които ефективно да улавят и пречистват въздуха. А най-добрите модели с доказани качества и вие можете да откриете в каталога на онлайн магазин Арена.