Сигурно е, че всяко домакинство е изпадало в състояние, в което трудно взима решение за вида на радиаторите, които да монтира в новата си отоплителна система. Това, което е особено важно в такива случаи е да се избере оптимален вариант, който покрива всички критерии на устойчивост, топлоотдаване и мощност – главни характеристики, които са решаващи за топлината и уюта в дома.

Защо алуминиеви вместо стоманени

Сред най-предпочитаните от професионалистите радиатори са алуминиевите. Все повече новостроящи се сгради вече се издават с инсталации за парно отопление от алуминиеви радиатори. Показателите и техническите особености на тези тела определено надхвърлят и най-смелите ни очаквания, което на практика е решаващо за това да се гарантира рентабилност и икономичност при тяхното ползване.

Един от основните въпроси, които вълнуват потребителите са дали е по-ефективно да се купуват алуминиеви или стоманени радиатори. За целта ще направим кратка съпоставка между тези два типа радиатори, които се оказват и едни от най-продаваните от balkanenergy.bg  – най-популярния магазин за уреди и продукти за отоплителните инсталации.

И двата типа радиатори си имат своите доказани предимства и качества. Стоманата е метал, който се определя като изключително здрав  дълголетен, а изработката на панелни радиатори от него е сред решенията, които са доказали своята ефективност при отоплението на жилищни и нежилищни площи. Сред предимствата, които отчитат и от balkanenergy.bg са:

алуминиев радиатор
 • Елегантен дизайн;
 • Приспособимост както към стари така и към нови отоплителни инсталации;
 • Добри показатели на топлоотдаване;
 • Задържане на топлината дори при изключен и неработещ захранващ източник;
 • Достъпна за потребителите цена.

Сигурно е, че не са малко домакинствата, които разчитат на тези радиатори, но е това, което се забелязва е повишения интерес към алуминиеви радиатори от balkanenergy.bg.

Алуминиевите радиатори са ново поколение отоплителни тела, които се появяват на пазара в края на миналия век. Още с изобретяването си обаче те дават ясна заявка, че ще покорят сърцата на потребителите поради невероятните си технически показатели и положителни особености, които са характерни за тях. Има не просто явен интерес към тези модели радиатори, а и се наблюдава масова подмяна на вариантите от чугун и стомана именно с такива от алуминий.

Безспорното лидерство на алуминиевите радиатори се дължи на…

Когато говорим за лидерски качества и позиции това, което е важно да отбележим е, че материала, от който са изработени алуминиевите радиатори е в основата на това те днес да се приемат като едни от най-добрите решения. Особеното в случая е това, че техническите показатели определено са водещ мотив за професионалисти и домакинства да залагат на такива, тъй като ефективността им е в пъти по-висока от тази на останалите видове.

Balkanenergy предоставя на вниманието ви пълна гама от модели алуминиеви радиатори, които са ефективни за всякакви помещения дори и за санитарни площи. Сред добре познатите са радиатори тип глидери с различна мощност както и лири, които пък са изключително ефективни при отопляването на различни санитарни площи – бани, тоалетни, килери, мокри помещения и т.нат.

Но нека изложим едни от най-приоритетните качества на алуминиевите радиатори, които се оказват сред водещите аргументи, поради които те са препоръчани от професионалистите от balkanenergy.bg:

 • Леки и лесни за монтаж;
 • Перфектни топлоотвадаващи свойства;
 • Елегантен дизайн;
 • Могат да се изработват в различни форми и размери;
 • Ниско тегло, позволяващо да се поставят на всякакви конструкции;
 • Екологични;
 • Енергийно ефективни;
 • Изгодни;
 • Износоустойчиви;
 • Не корозират и не натрупват варовик.

Алуминия е особен метал, който наистина се отличава със своята еластичност и ковкост. Това наистина го прави невероятно ефективен при изработката на отоплителни тела. Радиаторите от алуминий си печелят лидерство днес на пазара точно поради изложените по-горе причини, а всеки желаещ да подобри отоплителната си система има възможността да го направи на най-добра цена с колекцията от решения на balkanenergy.bg.