Пролетта е сезонът, при който е време да помислите за разсаждането на цветята, които отглеждате в дома. Характерно за саксийните растения е това, че при растеж и увеличаване на кореновата система е необходимо в подходящ момент да смените саксиите с по-големи така, че цветята да се развиват правилно. Въпросът е какви да бъдат за да можете да осигурите отлични условия както за кореновата система така и за надземната част на растенията. На пазара се предлагат не само големи и малки саксии. Особеностите на тези съдове за отглеждане на стайни растения се класифицират по различни критерии, което е показателно за осигуряването на оптимална грижа и по-дълъг период на живот на цветята.

Достатъчно ли е да се ръководите само от размера на саксиите при покупка?

Опитните цветари си имат сложна схема, която прилагат при отглеждане на стайни растения. Тя включва не само самите съдове, но също така препарати, приспособения и аксесоари, които използват в процесите за ефективна грижа.

Безспорно има значение какъв ще бъде размера на саксията. Логично е при малките растения те да отговарят на размерите им, а при тези, които са по-големи и разлистени да се изберат такива, които с по-впечатляващи размери. Правилния избор на големина реално зависи от това дали:

 • Растението е водолюбиво;
 • Колко голяма е кореновата система, която развива;
 • Необходимост от честа смяна на саксията и други.

За да бъде оптимално дълъг периода на живот на стайното цвете е решаващ типа, вида, формата и големината на саксията, в която ще бъдат отглеждани. Разбира се, че имате възможност да изберете подходящите дори с един клик, тъй като в платформата MOVI.BG ви очакват огромен асортимент от различни варианти, които ще ви предоставят наистина добри условия за ефективно отглеждане на цветните ви любимци.

Видове саксии

Много общо понятие е саксията като съд, който е подходящ за отглеждането на цветя в домашни условия. Приоритетите, от които следва да се възползвате са именно нуждите на растенията за да могат да се развиват ефективно. Видовото разнообразие както вече уточнихме не се конкретизира само до това дали става въпрос за малки или големи съдове. Предложенията в търговската мрежа се отнасят също така и до:

 • Форми. Могат да бъдат тип кашпа, сандъче или друг вид саксия;
 • Според вида на цветята, за които са предназначени – за вечно зелени, цъфтящи и т.нат.;
 • Материал за изработка – пластмасови, керамични, каменни, метални и други;
 • По цена – скъпи, евтини, луксозни, дизайнерски и т.нат.

Изобщо не са малко нещата, върху които е важно да помислите преди да предприемете каквито и да било действия, свързани с осигуряването на приятна и функционална атмосфера за развитие на стайните ви растения. Интересът към качествените саксии е обясним, тъй като те предоставят наистина добри условия за отлично развитие на цялостната структура на растението.

Дали да са малки или големи зависи не само от нуждите на цветята, но и от това с каква площ разполагате за да аранжирате домашната си цветна градинка.

Как да решите проблемите с отглеждането на цветя

изкуствени цветя

Няма никакво съмнение, че живите цветя носят невероятен уют и спокойствие в дома. Благодарение на тях създавате една неповторима, уютна и приятна атмосфера. Но, ако не сте о хората, които успешно се справят с отглеждането как тогава бихте реагирали за да аранжирате интериора и да му предадете повече свежест и изисканост? Решението е изкуствени цветя – https://movi.bg/. Интересът към тези артикули от категорията на онлайн магазина наистина не е за пренебрегване. Има имоти, при които самата архитектура на позволява отглеждането на живи стайни растения поради липсата на пряко слънцетреене, което да влиза през прозорците. Затова е логично да се потърси друго по-ефективно и сигурно решение като например използването на изкуствени.

Основните предимства на тези интериорни аксесоари е в това, че:

 • Могат да се използват навсякъде – коридор, дневна, спалня, баня, други санитарни помещения;
 • Използваните материали за изработка са напълно безопасни;
 • Изкуствените декорации от категорията не излъчват миризма, което позволява да бъдат използвани в помещения, в които се спи;
 • Почистват се лесно под течаща вода;
 • Издръжливи са;
 • Няма риск да увехнат или да променят визуалните си качества;
 • Можете да ги използвате толкова дълго колкото самите вие пожелаете;
 • Цената им е символична.

Ако се чудите как да разнообразите интериора си и как да подходите с внимание към детайлите то е важно да се запознаете с изкуствените цветя от категорията на виртуалната платформа. Те ще ви позволят да аранжирате и декорирате естетично и приятно за окото. Предложенията са прекрасни и освен това качествените характеристики на продуктите са показателни, че имате на разположение наистина здрави, сигурни и безопасни изделия, с които да внесете уют в дома.

Един клик е достатъчен да разкрасите дадено пространство. Хубавото на тези изкуствени аксесоари е това, че могат да бъдат използвани и като декорация на открито. Възползвайте се от най-добрите начини да освежите интериора и екстериора без усилия и на много достъпна цена.