При настинка могат да се появят множество симптоми, които са ескалиращи и биха допринесли за сериозни усложнения. Кашлица, хрема, запушен нос, затруднено дишане са пакета от прояви, които при неправилно лечение биха довели до развитие на бронхити и пневмония. Предложението за подобряване на състоянието на пациента е използването на разтворителя на слуз gelomirtol. Продукта се приема като един от бюджетните, тъй като независимо от факта, че опаковките се предлагат с до 20 таблетки то те е оказват напълно достатъчни за провеждането на един курс на лечение. Според типа на опаковката gelomirtol цена варира между 8 и 14 лева, което за препарат от категорията е напълно поносима и разумна оферта.

Задължителна ли е консултацията с лекар?

Може би си мислите, че се касае за обикновена настинка и скоро нещата със здравето ви ще се подобрят. Но след четири дни сериозна кашлица е време да посетите лекаря си. Пренебрегването на ситуацията определено може да повлияе на здравето и да се наложи да преминете към по-специално лечение, тъй като се установява развитие на бронхити и пневмонии.

Причините да посетите кабинета на лекаря си навярно е затрудненото дишане. Имайте предвид, че дори при настинка и хрема в белите дробове се натрапват жилави секрети, които могат да доведат до фиброза. Самото заболяване засяга дихателните пътища и усещате задъхване при изкачване на стълби, невъзможност да правите обичайните си физически натоварвания. Реално недостига на кислород в кръвта благодарение не възможности да използвате капацитета на белите си дробове е причината за това състояние. При преглед от лекаря може да бъде назначен gelomirtol, чиято основна задача е да втечни секрета и да осигури пропускливост на белите дробове за да дишате спокойно.

Задължително е дори при обикновена настинка и хрема да потърсите лекар особено в случаи на:

 • Установен диагностициран диабет;
 • При астма;
 • В случай, че сте в рискова възрастова група;
 • При рязко повишаване на температурата;
 • При слабост и усещане за изтощение;
 • Затруднено дишане.

Лечението според текущото състояние на пациента може да бъде различно, но задължително е де се предпише gelomirtol, който да подпомогне проходимостта на дихателните пътища.

Период на приемане на лекарството?

лекарства

Всичко зависи от състоянието на пациента. При по-леки случаи в рамките на 3-4 дни могат да се прочистят дробовете от натрупания жилав секрет и да се постигне оптимално облекчение. Но ако сте оставили кашлицата да продължи повече от седмица то несъмнено дозировката и периода на използване на gelomirtol ще бъде различно. За да бъде назначен коректен курс на лечение лекаря ще се интересува от информация, касаеща:

 • Продължителността на кашлицата;
 • Дали имате наличие на задух или стягане в гърдите при поемане на въздух;
 • Усещане за свирене по време на дишане;
 • Получавате пристъпи на кашлица особено през нощта.

Получените данни дават оценка на необходимостта от провеждането на конкретен курс за лечение, който да подпомогне втечняването на жилавия секрет и осигуряване на много добра ефективност при отхрачване.

Бюджетен муколитик на растителна основа

Лекарства за отхрачване и кашлица в аптечната мрежа ще откриете много. По отношение на цените, на които се предлагат ще срещнете както скъпи така и поносими варианти. Но с оглед на това да можете да си осигурите ефективно облекчение както и осигуряване на бързо елиминиране на кашлицата именно муколитика gelomirtol дава много добри резултати.

Основните приоритети на препарата се дължат на:

 • Растителния състав, който подпомага по естествен път втечняването на жилавия секрет;
 • Подобряват състояния като бронхити и пневмонии;
 • Минимални са страничните ефекти;
 • Лесно усвояване от организма.

Разбира се, че поносимата цена на лекарството е още един негов приоритет. Гаранция за качество, ефективност и то на достъпна цена са опциите, които да приложите при възникване на проблеми с кашлица, бронхит, синуит, пневмонии и други симптоми на затруднено дишане.