Любителите на качествените винени напитки винаги ще оценят подобаващо уникалното каберне. За негова родина се определя френската област Бордо. Млад винен сорт получен от комбинацията между каберне фран и совиньон блан. Появил се е през 17-ти век, а днес вече има безброй почитатели и се радва на невероятна любов. Това е най-популярният сорт грозде не само в България, но и в света. Ще ви бъде интересно да научите, че в Калифорния се произвеждат едни от най-добрите сортове изобщо, независимо че родината на кабернето е Франция.  Ако искате да дегустирате нещо наистина качествено и произведено по най-висок стандарт ви препоръчваме Villagrivitsa.bg. Поръчайте продукт на бутиковата винарна онлайн и се насладете на уникалния вкус и аромат на напитката.

Какво е добре да знаем за Кабернето

Голяма част от хората се интересуват от детайли и подробности за нещата които консумират. Така удоволствието от храни и напитки става още по-голямо, защото получаваме интересна и ценна информация, която обогатява общата ни култура. Сортът Каберне е толкова разпространен, защото изобщо не е претенциозен откъм климатични условия и състав на почвата. Виното което се получава е наистина невероятно с – плътно тяло, наситен цвят, високи киселини и сериозни танини. Това го прави подходящо за купаж с други сортове вина. Какво да очакваме относно мирис и вкусови характеристики:

каберне
  • Когато е добре узряло ще усетите аромат на – касис, черна боровинка, подправки, мента, евкалипт, кедър;
  • Цветът му може да бъде определен като – рубинено-червен;
  • Щом отпиете ще се насладите на – интензивен вкус с кадифени танини. В после в курса се усеща черен шоколад и кафе.

В днешно време много бързо може да откриете онлайн качествени винени напитки от реномирани производители. Не се колебайте да поръчате бутилка по този начин от Villagrivitsa.bg, защото в най-кратък срок ще може да я опитате с удоволствие.

Как да поднесем правилно виното

Повечето пъти избираме различни вина, за да зарадваме семейство и близки когато се съберем около масата. Колкото по-добре е отлежало кабернето толкова вкусът му става по-малко интензивен. За да усетите този сорт най-добре, специалистите препоръчват към основното ястие да се добавят касис, гъби патладжани или маслини. Ето и блюдата с които бихте съчетали напитката най-добре:

  • Различни видове меса – става дума за агнешко, говеждо, телешко и свинско. От птичите меса изберете да го консумирате с патешко;
  • Сирена – може да го сервирате с микс от отбрани сирена. Това са пармезан, камембер и горгонзола;
  • Подправките, които бихте могли да използвате са разнообразни – черен пипер, мащерка, розмарин, босилек, риган, мента или балсамов оцет.

Подарете си насладата да опитате истински качествено вино Каберне, което ще направи семейната ви вечеря по-специална.