1. Какво представлява кислородната терапия за лице ?

Кислородната терапия е козметична процедура, която се използва за подобряване на външния вид и здравето на кожата на лицето, посредством терапевтичното въздействие на чист кислород, откъдето идва и името й. Чистият кислород, обогатен с витамини, антиоксиданти или други подхранващи и хидратиращи съставки, се прилага върху кожата под налягане. Кислородът е отговорен за стимулиране на клетъчното дишане. Обогатяването на тъканите с чист кислород помага на клетките да функционират по-ефективно и да се регенерират по-бързо, което благоприятства регенеративните процеси.

Чистият кислород е абсолютно безопасен и не представлява риск за алергични реакции или раздразнения на кожата, което го прави подходящ за различни типове кожа, за универсално приложение.

Тази процедура е популярна в спа и козметичната индустрия поради своите ефекти и безспорни предимства.

 1. Как се извършва кислородната терапия за лице?
 • При кислородна терапия за лице кожата се почиства, за да се отстрани прах, мръсотия и остатъци от грим.
 • Следва ексфолиация, която отстранява мъртвите клетки и стимулира клетъчното обновяване.
 • С помощта на специален апарат се доставя до кожата чистият кислород, в комбинация с витамини, антиоксиданти и други полезни за кожата хранителни вещества.
 • По време на процедурата може да се извършва лек масаж на лицето, за да се улесни абсорбцията на съставките. Концентрираният кислород от своя страна ускорява клетъчния метаболизъм и стимулира обновяването на клетките.
 • Накрая се нанасят подходящи козметични средства за укрепване на защитната й бариера.

Кислородната терапия за лице е особено ефективна паради своите хидратиращи, омекотяващи и освежаващи ефекти върху кожата, като резултатът е по-здрава, по-сияйна и по-млада кожа.

 1. Основни предимства и благоприятни ефекти на кислородната терапия върху кожата на лицето
 • Екстремна хидратация, като подпомага абсорбцията на влага и запазва естествената й влажност, което прави кожата по-мека, по-гладка и по-еластична.
 • Подобрена текстура, което се дължи на стимулираното клетъчното обновяване и стимулираното производство на колаген и еластин.
 • Детоксикация.  Това има оздравителен ефект върху кожата и подпомага регенерацията й.
 • Анти-ейдж ефект.  Благодарение на стимулираното клетъчното обновяване и производството на колаген, кислородната терапия изглажда бръчките.
 • Борба с акне и хиперпигментация, което се дължи на антибактериалните и изсветляващи свойства на кислородната терапия.

Като цяло, кислородната терапия за лице е ефективна, неинвазивна и безопасна процедура, с множество положителни ефекти за здравето и външния вид на кожата.

 1. За какво е подходяща кислородната терапия?
 2. Като цяло, кислородната терапия за лице е подходяща за различни типове кожа и разнообразни дерматологични несъвършенства.
 3. За суха или дехидратирана кожа за възстановяване на естествената й влажност.
 4. При загуба на тонус и еластичност на кожата.
 5. За ревитализиране на кожата.  Благодарение на своите антиоксидантни и регенеративни свойства, кислородната терапия е подходяща за подмладяване, стягане и освежаване на кожата на лицето.
 6. При липса на блясък и жизненост на кожата.
 7. За акнеична и проблемна кожа, защото почиства в дълбочина, премахва излишния себум, балансира мазнините и редуцира възпаленията.
 8. При чувствителна или склонна към алергии кожа. Активните компоненти, използвани при кислородната терапия съдържат хранителни вещества и антиоксиданти, които се смятат за по-безопасни за хора със склонност към алергии или свръхчувствителност.
 9. Тази процедура се основава на съвременни технологии и научни принципи, което я прави привлекателна за хора, които се интересуват от последните тенденции в дерматологията.
 1. Може ли кислородната терапия да се комбинира с пилинг за лице?

Да, кислородната терапия може да се комбинира с пилинг за лице, и това е честа практика. Комбинирането на тези две процедури предоставя синергичен ефект и води до по-ефективни резултати в сравнение с тяхното прилагане поотделно.

Ето какво се постига с тяхното последователно прилагане:

 • Подобрено усвояване на козметичните продукти. С кислородната терапия, кожата се обогатява с кислород и хранителни вещества, които я подготвят за по-ефективното абсорбиране на продуктите за пилинг.
 • Повишаване на ефективността на пилинга.
 • Ускоряване на регенеративните процеси. Комбинирането на кислородна терапия с пилинг за лице стимулира клетъчното обновяване и ускорява процеса на ексфолиация на кожата, което води до появявата на нова, по-здрава и по-гладка кожа.

Както видяхме комбинирането на кислородна терапия с пилинг за лице може да допълни и подобри крайните резултати от козметичните процедури за един истински уау ефект.