Въпреки, че е от мебелите, които не се сменят толкова често в даден момент от живота си се налага да купим нова трапезна маса. Определено не са малко нещата, за които трябва да помислим, но на най-главните ще акцентираме днес. Сред основните въпроси, които са свързани с размер, функции, материали следва да се информираме и за цените на трапезните маси, тъй като инвестирането в подходящата наистина е повод за това да подходи отговорно към оформянето на един от важните кътове в нашето жилище.

Реалистичната цена

Изгодна за кухненскa масa цена можете да намерите основно в онлайн магазините. Селекцията от добри модели наистина дават повод да се обмисли правилния избор. За да бъдем оптимално доволни не е достатъчно да се вложат достатъчно средства в маса, защото цената не винаги е повод за това въпросната да ни хареса.

Цената е фактор, но имайте предвид, че до голяма степен стойността на търсената от нас покупка зависи и от следните детайли:

  • Размери и форма
маса за трапезария

На най-ниска цена се предлагат трапезните маси, които са в стандартна правоъгълна или квадратна форма. Те са със стандартни дървени крака и са изключително семпли като модел и визия. По-високи са цените на тези, които са овални, а краката са резбовани ръчно. Тук цените могат да достигнат два до три пъти повече от останалите модели;

  • Материали

Сред най-често ползваните материали за изработка на трапезни маси са МДФ и ПДЧ. Ако се търси повече изящество се добавя цвят или гланц, което придава шикозност и стилно излъчване. Други видове материали, които също са приложими при трапезните маси са стъкло, метал, пластмаса, но тяхното влагане е по-скоро като акцент, а не основна суровина;

  • Функционалност

Цената скача ако например масата е с разтегателен механизъм, има чекмеджета или пък други аксесоари, които я правят по-добра от стандартните. Така, че ако търсите по-функционално решение то ето, че ще се наложи да вложите повечко средства в новата си придобивка.

Дано да сме успели да дадем насоки за това как бързо и лесно да изберете нова трапезна удобна и красива маса.