В много индустрии се използват алуминиеви профили. Това са продукти, прилагани в производствен цикъл на различни готови изделия като дограма, мебели, строителство, самолетостроене и други. Материалът е изключително надежден и с доказани качества, което го налага като едни от най-популярните. Устойчивостта на влага, корозия, натоварване, издръжливостта на различни механични манипулации и позволяващ да бъдат изработвани различни геометрични форми и елементи с разнообразен размер има защо да се приемат като основателни аргументи алучиниевите профили да са сред най-използваните в изложените сфери и индустрии суровини.

Приложение

Както в леката така и тежката индустрия разчитат на алуминиевите профили като основни елементи за производство на различни готови елементи и продукти. Благодарение на огромният избор от размери, представени на пазара могат да бъдат изграждани всякакви конфигурации и различни форми с тях. У нас не са малко фабриките които произвеждат такива продукти, което говори за добра конкурентна среда и достъпни цени за клиентите. Разбира се фактор за инвестиране е и гарантирано качество, което са базира на съвременни, нови производствени технологии.

Според това къде ще бъдат използвани алуминиевите детайли е важно да знаете, че се прилагат три основни форми на производство. Това са:

 • Екструдиран;
 • Огъване;
 • Валцуване.

Именно методиката на производство има съществено значение за това в какви сфери на приложение ще бъдат прилагани тези елементи. Определящото е да се гарантира съответното качество, способност на детайлите да устоят на натоварването, на което ще бъдат подложени както и да са естетични, ефектни и красиви що се отнася до това, че навярно не малка част от тях се превръщат в част от интериора на жилището.

От домакинството до космическата индустрия реално намират приложение. От спецификата на използване реално зависи на какви стандарти за плътност, ковкост, здравина следва да отговорят като технически особености. А производителите и пазара предлагат широк спектър от възможности – плътни, полузатворени, тръби, широки, тесни, правоъгълни, квадратни и други.

Основни приоритети

алуминиеви профили

Алуминият е тип материал, който е предпочита за използване в много индустрии именно заради отличните му качества. Предимствата, върху които ще се фокусираме са напълно основателни да го използвате за строителите си цели, производството на мебели или всякакви други детайли. Съществените предимства, които са показателни за интересът, който се наблюдава се дължат на:

 • Ниската цена на материала;
 • Лесно манипулиране и създаване на различни форми и размери;
 • Изключително качество и устойчивост на различни температури;
 • Манипулиране, отнасящо се до изрязване, фрезоване, отливане на желаните от клиента елементи.

Навсякъде около нас има алуминиеви профили. Такива ще откриете в автомобила си, по дограмата на жилището си, оградата и други. Интересни са тези детайли, тъй като определено позволяват да се приложат наистина качествени и здрави компоненти за да се създаде сигурен и надежден краен продукт, който да ви служи безпроблемно.

Начини на подбор

Характеристиките, които се вземат предвид при инвестирането в такива профили са свързани с осигуряването на наистина ефективни, функционални и качествени готови елементи. При подбора на алуминиеви профили има няколко съществени стъпки, от които си струва да се възползвате предвид отличните им качества.

Когато сте поставени пред избор и взимане на решение е важно да имате предвид:

 • Дебелината. Колкото по-високи са тези стойности то толкова повече поглъщане на звук и топлина можете да очаквате  от готовото изделие, в което ще влагате алуминиевия профил;
 • Начини на свързване. Обикновено е предлагат различни подходящи фитинги, но са възможни и сглобявания чрез заваряване;
 • Размер на профила. Определяте според това за какво ще бъде използван;
 • Дължина;
 • Плътност на материала;
 • Начин на обработка;
 • Боядисани, в натурален цвят, гланцирани и т.нат.

Изобщо не са малко техническите особености, на които е важно да обърнете внимание. От спецификацията реално зависи и цената, която ще заплатите. Според това дали ще бъдат прилагани в строителството, автомобилостроенето, бита или други сфери се предприемат действия за покупка на такива възможности и решения, които безспорно са в състояние да гарантират устойчивостта на профилите, тяхната здравина, износоустойчивост и качество.

Открояват се и някои основни форми при профилите от алуминий, които ще срещнете на пазара. Това са:

 • Кух. Може да бъде квадратен, правоъгълен, триъгълен, тръбен;
 • Твърдо;
 • U-образна форма;
 • Н-образна;
 • w-образна.

Спектъра от възможности, които се предлагат е показателен за широкото приложение на елементите в различни сфери на промишлеността и индустрията. Те са изключително практични и функционални, спомагащи за израждане както на прости така и по-сложни конструкции.

При съвременното производство на такива продукти се прилагат високи стандарти за намаляване на вредните емисии. Освен това алуминиевите профили са изцяло рециклируеми, което е показателно, че не замърсяват околната среда. Неизползваемите елементи преминават съответната обработка и суровината може да бъде използвана за изработка на нови елементи и детайли като профили или други.

Широк асортимент от разнообразни алуминиеви решения ви очакват в каталога на Ташев Галвинг. Професионално отношение, отлични цени и гъвкави условията за онлайн поръчка са част от удобствата, от които можете да се възползвате.