Бактериите и вирусите, които непрекъснато ни атакуват навлизат в организма през носа и устата. По този начин се развиват възпалителни процеси, които са в основата на развитие на заболяване, което ако не се лекува правилно може да доведе до сериозни проблеми. Симптоми като болки в гърлото, трудно преглъщане, дразнене, дращене и други са причина да потърсите средство за бързо облекчение. Продуктите Орофар спрей и таблети притежават бактерицидни, фунгицидни и вируцидни свойства, които спомагат за овладяването на възпалителните процеси. Проблемите, които се отнасят до клиничната картина на устната кухина и гърлото могат лесно да бъдат разрешение именно с прилагане на този доказано ефективен продукт.

Приоритети от употребата на Орофар

И двете форми на продукта таблетки и спрей се характеризират с отлична поносимост и лекота на прилагане. Лекари препоръчват Орофар, тъй като препарата има многокомпонентно действие и позволява да се облекчат редица симптоми и заболявания, които са характерни за устната кухина. Сред основните причини да приемете лекарството са следните прояви и симптоми:

 • Кървене на венците;
 • Остра болка в гърлото;
 • Възпаление, което е причина за намаляване на гълтателните процеси;
 • Фарингити;
 • Афти;
 • Гингвити;
 • При предразположеност към образуване на зъбен камък и други.

Именно заради това, че продукта е многокомпонентен се оказва наистина приоритетно да се възползвате от неговите качества и свойства за да облекчите състоянието си. Препарата се отпуска без рецепта, което е възможност да си го набавите дори, ако не е бил препоръчан от лекаря ви. Така винаги ще имате под ръка препарат, който да приложите като средство за справяне с болното гърло или други проблеми, които вече споменахме до тук.

Възможни нежелани реакции

спрей орофар

Лекарствата, които се използват като средство за лечение за много, но на практика всеки потребител е важно да се запознае със специфичната информация, касаеща се до лекарството, което предстои да приеме. Предвид факта, че на пазара се предлагат разнообразни продукти, които се характеризират с различните си активни вещества е редно да сте наясно и с възможните нежелани реакции.

Някои пациенти страдат от непоносимост към съставки, които могат да причинят чернодробна, белодробна или сърдечна недостатъчност. При други могат да се появят обриви. Именно тук следва да преминете към опознаването на листовката на продуктите Орофар преди да ги включите в курса на лечение. Основните аспекти, които се наблюдават като странични ефекти са:

 • Гадене;
 • Повръщане;
 • Липса на облекчаване на симптомите при използване на лекарството повече от 3-4 дни по описаната в листовката дозировка;
 • Стомашно-чревно разстройство;
 • Ортикарии и други.

Имайте предвид, че лекарството не се препоръчва за деца под 4 годишна възраст, което обяснява и факта, че лекари не изписват Орофар спрей или таблетки за смучене за най-малките. Също така само при назначаване от лекар може да се допусне използване при бременност и кърмене.

Това са данни, които са изключително важни за потребителите. Болното гърло изисква внимание и специално отношение при прилагане на различни препарати за лечение. Ръководството, описано в листовката е важно да се изчете, тъй като от това реално зависи до каква степен ще можете да разчитате на лекарството като продукт допринасящ за облекчаването на изразените от заболяването симптоми.

Ефективност

Спрей и таблетки за смучене с локално действие върху възпалените участъци са продуктите, които Орофар представят на пациентите. Ефективността на двата варианта се дължи на успокояването на болките в устата и овладяване на инфекцията. Всякакви патогени, които причиняват проблеми в устната кухина успешно бива елиминирани от Орофар, тъй като активните съставки бензоксониев хлорид и анестетика (местно обезболяващо вещество) лидокаинов хидрохлорид гарантират овладяване на развитието на вирусите и бактериите.

Лесни за прилагане са и двете формули, но се наблюдава по-висок интерес към спрея предвид това, че облекчението, което се гарантира е само в рамките на 10-15 минути.