Съвети и насоки при покупка на матраци откриваме доста във виртуалното пространство. Правилото, което следва българския потребител е да търси най-изгодните оферти, които на първо място да паснат на неговия джоб. В това няма нищо лошо, тъй като конкуренцията в сектора действително е обещаваща и ни представя интересни идеи и възможности да си осигурим удобство и пълноценна почивка на разумна цена. Така, че ако и за вас цената е първостепенна днес ви каним в онлайн магазин Арена, където ви очакват добри оферти за едни от най-висококачествените и утвърдени на българския пазар матраци.

Матраци не се избират обаче само по цена. Онова, на което също е добре да се обърне внимание е неговия размер. Производителите дават възможност за избор на габаритни размери за матраци, които действително да се адаптират идеално към рамката на нашето легло. Лесно е да се постигне желания резултат ако леглото ви е стандартно. Така само задавате в онлайн магазина нужния ви размер и ето, че филтъра ви показва стотици варианти. Експерти препоръчват да избирате точен размер и прилична височина на матрачното тяло. Това е важно особено ако леглото се ползва от двама души. Колкото по-висок е матрака толкова повече комфорт си гарантирате без да обезпокоявате партньора си при смяна на позата за сън.

матраци

Следващия въпрос, който често си задаваме при подбор на матраци е дали да бъде еднолицев или двулицев. Това всъщност зависи от матрачната рамка. Ако леглото няма вградена такава то ето, че ще се наложи да изберете или да купите еднолицев матрак с вградена рамка или пък отделно да инвестирате в такъв продукт. Втория вариант със сигурност ще ви струва по-скъпо, така че бюджетното решение е еднолицев модел. Съвременните легла в масовия си вариант се предлагат с рамка, което пък е причина за клиентите да си купуват двулицеви матраци, които пък дават възможност за използване максимално дълго във времето.