Комфортът по време на сън е от ключово значение за това, да се чувстваме отпочинали и достатъчно бодри за предстоящия ден. За да го постигнем обаче е необходимо да изберем правилния матрак, който ще ни предостави всичко това. Покупката на подобен артикул никак не е лесна, защото се прави по-рядко и има своите специфични особености. Съвременните матраци 160/200 се изработват по съвсем различни технологии и в състава им са включени много разнообразни материали. Преди да инвестирате в нещо подобно е добре да се запознаете с предлаганите модели онлайн в магазин Venus.bg.

Защо еднолицевите матраци са търсени и предпочитани

Една немалка част от потребителите избират еднолицевите матраци 160/200, поради ред причини. Те са в по-ниския ценови клас в сравнение с двулицевите, но пък имат своите характерни предимства. Моделите 160/200 притежават вградена рамка от едната страна, благодарение на която можете веднага да инсталирате продукта и да го използвате. При двулицевите, това не е така и тя трябва да се купува отделно.

Евтините артикули имат по-кратък живот, тъй като не могат да се използват от всички страни, но все пак периодично бихте могли да го завъртате в посока глава крака. Пълнежът им по нищо не отстъпва на по-луксозните модели 160/200 и обикновено е съставен от различни компоненти, които ви осигуряват надеждна опора по време на сън и желаната мекота. Venus.bg ще предложи на вниманието ви един перфектен модел 160/200. Еднолицев  Класик – Пружина Бонел:

матрак
  • „Класик“ в размер 160/200 см /предлага се и в други размери/ е удобно решение на изключително достъпна цена;
  • матракът е с пълнеж от пружини тип Бонел, осигуряващи устойчивост и прохлада;
  • омекотяваща вата осигурява необходимото удобство за една пълноценна почивка;
  • обвит във висококачествен калъф, прошит с полиестерна вата и пенополиуретан.

Чудесен пример, как един артикул може да предостави комплексни удобства.

Разновидности по критерий мекота

Може би най-важният момент при избор на нов матрак 160/200 е въпросът за неговата мекота. Хората спят в най-различни пози, като има и такива, които променят положението на тялото си през цялата нощ многократно. Важно е да прецените на колко твърдо ви е удобно да спите, защото това оказва сериозно влияние на цялостния ви комфорт и опора.

Препоръчително е хора, които имат оплаквания от болки в гърба и кръста да се снабдят с по-твърда матрак, защото той ще им осигури чудесна поддръжка на гръбначния стълб и дори да спят по корем, това няма да ги натовари. Средно твърдите модели се смятат за универсални и ако не сте сигурни какво да изберете се насочете именно към тях.