Концепцията и дизайна на едно кухненско обзавеждане е причината да определим и вида на мивката, която ще ползваме тук. Всъщност у нас едни то най-популярните модели кухненски мивки са тези от гранит и алпака. Като цяло всеки вариант разполага със своите преимущества и недостатъци и всъщност е въпрос на индивидуална и лична преценка кой от моделите ще бъде достатъчно ефективен и адаптиращ се към ситуацията. Везните обаче могат да се наклонят в посока, която ни е по-изгодна като цена. В крайна сметка изискванията, които имаме са да се съсредоточим към евтино, но пък здраво решение, което освен всичко това да е и удобно. Ето, че на първа позиция излизат мивки алпака, като продукти, които напълно покриват нашето търсене.

мивка

Мивките от алпака са на първо място доста изгодни. Ниската им цена ги прави невероятно масови и всъщност ги откриваме къде ли не – ресторанти, детски кухни, домашни кухни, хотелски апартаменти с оборудвани кухни и много други. Цената е водеща, но има и други положителни качества, с които се охарактеризират тези модели мивки. Алпаката е материал, който не корозира, което предоставя поддържането на една супер добра хигиенна среда. Независимо дали третирате с абразивни или по-екстремни препарати мивките от алпака са много устойчиви и издръжливи. Те не се повлияват дори от механични повреди, което е още една причина да помислите дали пък това не е вашия модел функционален кухненски помощник.

Лекота – това е още един акцент в положителната графа на тези мивки. За разлика от моделите от гранит, които са тежички то тези от алпака са супер практични и не затормозяват с теглото си плота, върху който са монтирани. Ето това им дава още една крачка пред останалите модели,предлагани на пазара. Е, няма как след толкова добри и положителни отзиви и коментари да не кажем и нещо отрицателно за мивките алпака. Те са скучни – така ги описват повечето клиенти заради техния еднотипен сивкав цвят и липсата на тоново разнообразие.