Тревогите, които се отнасят до покупката на спални продукти са пряко свързани с това да се осигури приятна и здравословна атмосфера за възстановяване на силите. Избирането на матрак се оказва не толкова лесно и възникващите в хода на инвестицията въпроси никак не са малко. Основният, върху който е добре да помислите се отнася до това дали по-подходящ за вашата спалня е двулицевия модел или този с едно лице. След като имате окончателно решение вече можете да пристъпите към действие, което се обуславя от останалите ви персонални критерии.

Кои са съществените разлики между еднолицевите и двулицевите матраци

Особеностите на продуктите за сън, предназначени за качествено оборудване на спалнята са пряко свързани с това да се балансира между собствените очаквания на потребителя и представените пазарни възможности. За целта е добре да направите анализ на продуктовата гама и да съпоставите двата основни вида матраци, които се класифицират спрямо броя на страните, които са използваеми.

Най-съществените разлики, които се отнасят до разграничаването на двата типа се отнасят до:

 • Броя на използваемите страни;
 • Цената на продуктите;
 • Дълголетие;
 • Комбинативност;
 • Функционалност;
 • Проветримост;
 • Осигуряване на оптимално удобство и т.нат.

По изброените показатели специалисти отчитат съществени разлики между моделите с едно и две лица. Разбираем е интереса към двулицевите предвид това, че се характеризират с огромен потенциал по отношение на осигуряване на комфорт, удобство и период на експлоатация.

По-добрата възможност ли е двулицевия матрак

Еднолицев матрак

Двете лица със сигурност дават повече перспективи по отношение на експлоатационните показатели на продукта. Като по-ефективни и гарантиращи здравословната ви почивка са двулицевите матраци. На база принципите им за изработка е важно да споделим, че има защо и цените на тези продукти да бъдат по-високи. Де факто се касае за изделие, което се отличава с:

 • Изтънчения си дизайн;
 • Създаване на прекрасни условия за отдих и  почивка;
 • Представят се разнообразни варианти за подбор на пълнежи;
 • Продукти с невероятно дълъг живот и запазване на първоначалните качества независимо от продължителността на периода на експлоатация.

Безспорно са по-добри и наистина се характеризират с благоприятни условия, гарантиращи ви здравословен сън и почивка. Затова е безпрецедентен избора на много клиенти, които дори не поглеждат към моделите с едно лице предвид увереността си в отличните качества на двулицевите.

Всеки модел си има своите плюсове и минуси. Въпрос на персонално решение и удовлетворение при използване са причините да инвестирате в двулицев или еднолицев вариант. Въпроси относно този тип покупка не липсват, но както вече се уверихте най-важния е свързан с броя на използваемите лица на новия ви матрак.