Мебелите, които ни заобикалят трябва да носят положителна емоция и да ги харесваме както визуално, така и функционално. Това може да стане факт, ако сме се постарали при техния избор да прегледаме различните възможности и да спазим личните си критерии. Модерните мебели се отличават с детайлна и качествена изработка от достатъчно здрави материали, които ще ни дадат възможност да ги използваме по-дълго време. Модерни столове за кухня от Мебели Венус ви дават шанс да имате красиво обзаведена зона за хранене в която с удоволствие ще каните своите близки и приятели.

Защо е важно от какви материали са изработени кухненските столове

Обзавеждането което няма чисто декоративна роля, а е по-скоро практично трябва непременно да бъде направено от подходящите материали. Модерните артикули днес се изработват от най-различни видове, които съчетани помежду си правят кухненските столове толкова красиви:

стол
  • Естествено пак ще намерите традиционните дървени модели – те внасят много уют в помещението и са достатъчно удобни. Дървените кухненски столове се отличават с невероятна здравина, а това винаги е от полза, ако често каните гости;
  • Тапицираните артикули са много удобни – ако искате да имате различен облик в стаята, тъй като могат да бъдат закупени в разнообразни нюанси. Тапицерията ги прави акцент в помещението и така балансират интериора, особено ако той е съставен от мебели направени от стъкло и твърди повърхности;
  • Пластмасовите кухненски модели – те са може би най-достъпните заради ниската си цена и са най- лесни за поддръжка. Те се предлагат в различни цветове и форми, достатъчно модерни са и ще подхождат на съвременния интериор.

Не пренебрегвайте масата, тъй като тя ще се използва заедно с тези артикули и трябва да имат някакъв вид допирни точки с тях. Разгледайте новите предложения в каталога на Венус и преценете разумно какъв дизайн да изберете.

От значение ли е размерът на кухненските столове

Този критерий зависи най-вече от масата край която ще бъдат поставени столовете. Един модел ще стои перфектно на определена маса, но до друга би бил напълно неподходящ. Облегалката на различните варианти може да бъде с най-различна височина, затова специалистите препоръчват да обърнете внимание на височината от пода до седалката.

Стандартната маса за хранене е с височина около 70- 80 см, ето защо предлагаме кухненски стол да бъде около 45 см. от пода. В случай, че масата е по-висока трябва да го вземете предвид и да синхронизирате и местата за сядане. Ширината на седалката е добре да е достатъчно голяма като размер, за да се чувствате удобно. Ако моделът притежава подлакътници той става малко по-широк.