С настъпването на пролетно-летния сезон всички поглеждаме навън към дворното пространство и ни се иска то да бъде уютно и функционално, за да прекарваме приятно топлите вечери там. Добре подбраното и правилно градинско осветление може да направи двора уютен и функционален. Подобен вид техника трябва да се избира внимателно, защото от правилно подбраните лампи зависи как ще се чувстваме когато сме там. Препоръчваме ви предложенията на онлайн магазин Atg.bg, защото са разнообразни като модели и са изработени от едни от най-добрите в бранша.

Кои видове градинско осветление са най-популярни

Щом получите нужната информация за различните модели много по-точно ще определите видовете, които са нужни във вашия случай. Естествено размерът на дворното пространство има значение, затова и търговците предлагат различни модели лампи:

прожектор
  • Високи и ниски лампи – това са едни от основните групи градинско осветление, които ще ви предоставят комфорт и необходимата светлина. Моделите високи лампи могат да достигнат дори и няколко метра, което ги прави подходящи за по-големи дворове или паркове. Нискостоящите от друга страна са с височина около един метър и могат да осветят пътеката към къщата или да бъдат разположени по друг начин в зависимост от вашите желания;
  • Вградено градинско осветление – напоследък тези лампи станаха наистина популярни. Те са дискретни и биха могли да подчертаят определени части от двора;
  • Осветление монтирано на сградата – това са така наречените стенни лампи за градина. Те се монтират около входната врата или по протежение на сградата като могат да бъдат и със сензор за движение. Бихте могли да използвате и прожектори за насочване на светлината в определена посока.

Проектирайте градинското осветление преди да подредите отделните зони в двора. Светлината която ще използваме тук има за цел да ни предложи комфорт и безопасност, затова трябва да бъде добре съчетана и обмислена. Лесно ще поръчате подходящи лампи от магазин Atg.bg.

Съвети за добре осветен двор

Правилната комбинация между различни форми и модели лампи е ключова за това да направим пространството такова каквото си го представяме. За една красива и приветлива атмосфера е добре да комбинирате различни видове светлина. Външните лампи могат да бъдат добре съчетани с различни фенери или декоративни стълбове, за да изглежда дворът балансиран и хармоничен. Посоката на светлината винаги трябва да бъде обърната към дворната зона. Изберете внимателно участъците които искате да акцентирате и създайте подходящ екстериор. За целта ви препоръчваме да купите новото си градинско осветление от онлайн магазин, защото тук разнообразието е много по-голямо, а цените изключително достъпни.