Признаците на запушен канал могат да окажат сериозно влияние върху битовите ви ангажименти и навици. Добре е да следвате насоките на професионалистите в сектора и да сведете риска от възникване на такива инциденти до нулеви стойности. Канализацията вкъщи е не по-малко натоварена от всяко други обществено пространство като ресторанти, кафенета, офиси, хотели и т.нат. Липсата на профилактика е един от мотивите, поради които се налага наемане на професионален екип за отпушване на канал. Така, че днес ще се постараем да дадем някои насоки за това как да действате в случай на неизбежна потребност от провеждане на действия, свързани с отпушването на сифони, канали, тоалетни.

Признаците, които не трябва да подценявате

Санитарния фаянс е свързан посредством канализационни тръби с централната ВиК система, в която се отичат отпадните води. При нарушаване на пътя на водата отводняването става невъзможно. Задържането на вода, бавното отичане и дори връщане на съдържимото е основен признак на това, че канала е запушени  ето ви повод да потърсите вариант за извършване на отпушване, което да върне ефективността при функционирането на канала.

запушен сифон

Разбира се, че това е явен момент, при който е необходимо да се вземат навременни мерки за отпушване на канала, тъй като последиците за имуществото ви наистина могат да се превърнат в сериозен фактор на непредвиден ремонт. Предшественик на този видим ефект е също неприятната миризма, която се носи ат канала. В случай, че усетите наличието на такава то не подценявайте проблема, а се заемете с извършване на профилактика с различна битова химия, която е предназначена за прочистване на пътищата в канализационните тръби.

Ето два сериозни симптома, които показват, че:

  • Канализацията се нуждае от почистване;
  • Необходимо е да се приложи препарат за дезинфекция и почистване;
  • При нужда да бъде нает екип, който да реши качествено проблема, който е възникнал.

Симптоматиката е показателна, което означава ефективно да се действа, тъй като проблема се задълбочава буквално за часове, а от тук имайте предвид, че неволите ви ще ескалират и неприятностите, които ще си навлечете ще надхвърлят измеренията ви за мръсотия, разходи, ремонт и материални щети.

Съвети за отпушване на канали

Изключително важен е момента, в който се налага да се предприемат адекватни мерки. В Интернет пространството ще се срещнете с какви ли не насоки и възможности, които да ви помогнат да избегнете сериозните инциденти. Но те са приложими ако сте „хванали“ подходящия момент. В случай, че сте изпуснали възможността на навременна атака на запушения канал то е неизбежно да се потърси професионална помощ.

И все пак, ето някои интересни способа, които можете да приложите за отпушване на канали:

  • Сода за хляб с оцет;
  • Сода каустик;
  • Кока кола;
  • Препарати за пране;
  • Вакуум и т.нат.