Гамата от продукти, които се предлагат в онлайн магазин Ташев Галвинг е доста богата по отношение на машини, уреди и инструменти, които се използват както за хоби дейности така и за професионални нужди. В днешната публикация ще представим не толкова масови уреди, които се ползват от всеки домашен майстор, но пък ролята им за индустрията е изключително важа и съществена. Наред с множеството продукти, които ни представят в своя каталог от Ташев Галнивг това, което ще откриете в палитрата от решения са горелки за заваряване и спояване. Вероятно се питате каква е тяхната роля и до каква степен са значими за определени сектори. Ако ви е интересно сега ще споделим някой неща, които се отнасят до тези не чак толкова масови и популярни уреди.

За какво служат горелките за заваряване и спояване

Самото им наименование идва да покаже, че това са уреди, с чиято помощ се съединяват елементи. Подобно на електрожените тук се използва висока температура за да се постигне самото заваряване. Специфичното при горелките обаче е това, чете са предназначени за спояване най-вече на медни тръби, които са водещи елементи при изграждане на тръбопроводи за ВиК съоръжения, газификация и всякакви други подобни по-специфични дейности.

Самите горелки, които ще откриете и в каталога на магазин Ташев Галвинг са разделени на няколко категории. В зависимост от типа на материалите, които ще бъдат съединявани както дали ще се ползват изцяло за професионална употреба или пък за хоби действия пазара е доста широкоспектърен.  Има горелки, които могат да осигурят нагряване до 650 градуса, което е показателно за това, че става въпрос за по-специфични уреди, които имат специално приложение.

Класификацията на горелките зависи не само от до тук изложеното. Има модели, които:

 • Са предназначени за обработка на големи обеми работа;
 • Уреди с вградени газови бутилки, които да подават непрекъснато гориво и да не стопират работата на операторите;
 • Горелки тип портативни, които работят с еднократен контейнер от гориво;
 • Ацетиленово – кислородни, които се определят като конвенционални устройства за спояване на мед както за професионални така и за лични ремонти и нужди;
 • Горелки според мощността и температурата, която могат да достигнат за да разтопят обработвания метал (мед). Те са известни още като полупрофесионални инструменти и т.нат.
Горелка

Горелките за заваряване и спояване в зависимост от своя вид могат да използват разнообразни газови смеси за своята работа. Обикновено малките и лесно преносими са доста компактни решения и се използват от оператори, които не подлагат уредите на екстремно натоварване. Но пък не са за подценяване и професионалните горелки, които са мощно средство при строително-ремонтни дейности и на тях се разчита за запояване на части с особено големи размери.

Многообразие от ръчни модели горелки за заваряване и спояване можете да откриете в каталога на магазин Ташев Галвинг.  Това са уреди, които са оборудвани с балон, в който има смес, предназначена за еднократно ползване при извършване на операцията. Вариантите могат да бъдат:

 • Пропан-бутан и кислород;
 • Пропан-бутан с вентил;
 • Пропан-бутан с вентил и спусък;
 • Пропан-бутан с пиезо;
 • Горелки за спояване с припой
 • Газозавърчни горелки за ацетилен и кослород;
 • Горелки за запояване с флакон;
 • С пиезо;
 • Горелки за изгаряне на плевели и други.

Предимствата на този вид уреди се дължи най – вече на тяхната универсалност и компактност. Изцяло контролиран е процеса от оператора, което позволява да се осигури максимална ефективност при провеждане на детайлни малки или по-мащабни заваръчни работи.

За въпроси относно горелките, които ще откриете в каталога на Ташев Галвинг можете да се свържете с консултанти, които да предоставят допълнителна информация относно всеки продукти.