Повишаващите се дневни температури са идеален повод да изнесете на балкона градинските мебели и да прекарвате повечко време на открито. За да не бъде толкова скучно и на масата да има само кафе днес ще ви предложим да разнообразите екстериора на апартамента си със за терасата барбекю. Много от хората се заблуждават, че за да се възползват от това невероятно удобство, а именно да приготвят вкусна скара на балкона си, се нуждаят от просторна тераса. Е всъщност ще споделим с вас една тайна – барбекютата за тераса са изключително минималистични така, че те въобще не изискват кой знае каква площ за да бъдат използвани и в по-ограничени зони.

Барбекю на терасата – предимства и недостатъци

Със сигурност предимствата, които са характерни за балконските барбекюта както е популярно да се наричат биха привлекли вниманието ви. Не са нужни куп причини, които да провокират интереса ви, защото дори аргумента, че ще можете да приготвяте на открито вкусната скара, риба и зеленчуци е достатъчен аргумент, с който бихте намерили явно преимущество при употребата на такова за терасата барбекю.

Чугунено барбекю на дървени въглища

Да готвите на открита тераса е възможност, която въобще не бива да пренебрегвате. Няма никакво съмнение, че вкуса на приготвеното на барбекю месо не може да се сравни с това във фурната. Лекия опушен вкус е любим на всички у дома, така че е време да се запознаете с възможностите и тенденциите, които пазара предоставя с оглед на това да допълните арсенала от кухненски съоръжения, които ще можете да използвате в подходящо време на открито. Но да не ви губим времето! Ще представим пакет от предимства и някои незначителни недостатъци от употребата на барбекю за тераса за да ви дадем стимул да вземете правилно решение, а именно да не отлагате инвестирането в барбекю.

Предимствата:

  • Не заема място

Балконското барбекю е изключително компактно и лесно се внедрява дори  най-ограничени площи. Тук е необходимо да имате предвид, че когато го позиционирате на терасата то трябва да бъде отдалечено от лесни запалими материали, което ще намали риска от предизвикване на пожар. Въпреки, че моделите барбекюта за тераса са оптимално обезопасени то със сигурност е препоръчително да предвидите всякакви ситуации;

  • Ниско тегло

Предвид малките размери е напълно естествено барбекюто да не се отличава с кой знае какви огромни килограми, които да не можете да повдигнете. На практика тези модели барбекюта са изключително стабилни като конструкция и освен това са свръх леки за да можете да ги пренасяте в зоната, която пожелаете;

  • Ограничават дима и пушека

Все пак, когато използвате скара на открито и живеете в жилищна кооперация или блок е важно да се съобразите с това, че има опасност прането на съседите ви да поеме миризмата от пушека и дима. Вариантите барбекюта за тераса са проектирани така, че да намалят образуването на дим и пушек, които да причинят известен дискомфорт на вашите съседи. Е, очевидно е, че на 100 % няма кака да бъде елиминирано това, но пък е факт, че балконските барбекюта не димят толкова много колкото тези за двора или градината;

  • Предлагат се с възможност за работа на ток, газ и въглища

Имате възможност да изберете онова барбекю, което би било подходящо за откритото пространство на терасата. Близост до контакт или пък бутилка газ, както и дървени въглища са все ресурси, които разполагаме на терасата , така че тук единствено въпрос на индивидуална преценка е кой от моделите ще изберете.

Малко недостатъци:

  • Ако балконите на съседите са в непосредствена близост неминуемо миризмата ще се разнася;
  • При неправилна експлоатация има опасност от пожар;
  • Не всички съседи ще са приятно изненадани от това, че прането им ухае на скара.

Ако не ви притесняват недостатъците от ползването на барбекю за тераса то сега е момента да се запознаете с предложенията на онлайн магазин balkanenergy.bg.