Всяко домакинство си има своите съображения относно това какъв тип тапицерия да избере за трапезните си столове. Освен по отношение на цветовете както и десена се акцентира и на материите, които имат съществен принос относно това да се гарантира оптимално дълъг живот на мебелите. Особеното при обличането на столовете с дамаски е това, че те са изложените на натиск, опън и различни замърсявания, което предполага високата взискателност, която се проявява при подбор. За да сте сигурни, че ще изхарчите парите си разумно ще представим на вниманието ви онези идеи, които са доказано здрави, надеждни и  сигурни.

Еко или естествената кожа да изберем

Усещането за лукс и чистота, което придават на мебелите тези видове тапицерии наистина са впечатляващи. Ефективността, от употребата наистина не подлежи на коментар, тъй като безспорно предпочитанията, които отчитат клиентите по отношение на този тип предложения са свързани с това, че:

  • Материите са устойчиви на влага;
  • Почистват се без да се изисква използването на специални препарати;
  • Осигуряват естетичен акцент и прекрасен почерк в интериора;
  • Удобни са и са супер еластични.

Разликата между двата типа кожени тапицерии е в техния състав. Ако си мислите, че се отличават само п цената си грешите. Факт е, че с по-висока издръжливост и устойчивост на натоварване са именно тези столове, които са тапицирани с естествен материал. Неудобството при еко материята е в това, че си има експлоатационен срок след, който се наблюдава лющене и необходимост от претапициране.

Текстилни тапицерии с висока износоустойчивост

"https://www.mebeliarena.bg/столове/трапезни-столове-за-кухня"

Вариантите тук са доста многобройни, а това от което се ръководят клиентите при подбор на такива трапезни столове е да инвестират в материи, които са влагонепропускливи. Целта е да се граничи достъпа на течности в пълнежа, което би предизвикало риск от поява на мухъл и неприятна миризма в сърцевината на мебелировката.

Интересни и максимално удобни видове столове са тези, които са облечени с:

  • Хибридни материи, при които има високо съдържание на синтетика;
  • Жакардови;
  • Памучни;
  • Полиестерни и други.

Хубавото при текстилните дамаски е това, че могат да бъдат избирани в различни тоналности, десени и щампи. А тава със сигурност е сериозен приоритет, когато се касае за избиране на вариант трапезни столове, които да се приобщят към останалите компоненти в помещението.

Гама от разнообразни и впечатляващи видове столчета с невероятна ефектна визия можете да откриете в каталога на магазин Арена. Поръчайте онлайн избирайки онзи тип тапицерия, която да подхожда на вашите претенции и виждане за стил и изтънченост.